Facebook заборонив політичну рекламу в Україні від іноземців перед виборами

Facebook заборонив політичну рекламу в Україні від іноземців перед виборами

Загрузка...

Соціальна мережа хоче уникнути звинувачень на зразок тих, які проти неї висунули після американських виборів у 2016 році.

Facebook заборонив рекламу, профінансовану іноземними користувачами, перед виборами в Україні. Така заборона також стосується виборчих кампаній в Індонезії і Нігерії.

Як пише New York Times, соціальна мережа сподівається, що це допоможе розвіяти занепокоєння про те, що платформу використовують для маніпуляції поведінкою виборців.

Facebook, а також інші інтернет-компанії, зіштовхнулися з посиленими перевірками щодо того, як вони поводяться з приватними даними користувачів. Їх часто критикували за те, що вони не доклали достатньо зусиль, щоб не дозволити зловісним групам вплинути на виборчі кампанії.

Критики стверджують, що Росія зокрема використовує Facebook для того, щоб збирати приватні дані і поширювати платну рекламу для впливу на хід виборчих кампаній. Саме це Москва зробила в 2016 році в США і під час референдуму про вихід з Євросоюзу у Великій Британії.

У Facebook пояснили, що використовують змішане автоматизоване і людське втручання, щоб виявити профінансовану з-за кордону рекламу під час виборів. Зокрема, зауважується, що обмеження стосується будь-якої реклами, рекламодавець якої базується за межами України, і «якщо в ній йдеться про політиків, політичні партії чи вона заохочує чи стримує голосування».

rubryka.com


Шановним патріотам і тим, хто бажає підтримати Україну і знати набагато більше ?!!!!

Підтримай українский проект –лайк на сторінку, ставай одним з нас, ставай поруч з нами!!! Слава Україні!

Приєднуйтесь до обговорення новин у Фейсбуці:  Група УКРАЇНЦІ – ЄДНАЙМОСЯ! Фейсбук. Підтримай Україну! Тисни лайк та поширюй!

Приєднуйтесь до обговорення новин у Фейсбуці: POLITINFO