Організатора фестивалю “Крила” підозрюють у розкраданні бюджетних коштів

Організатора фестивалю “Крила” підозрюють у розкраданні бюджетних коштів

Загрузка...

Під час зведення рахунків контрольно-аналітичним відділом міськради було виявлені порушення та зайві кошти, які витрачено на фестиваль, проте не підтверджено жодним документом.

За словами начальника управління культури Ніни Рябенко, організатор фестивалю Максим Козловець повернув деякі кошти міській раді, що були витрачені на закупку бензину для байк-шоу.

“Було створено по діяльності цього фестивалю робочу групу, яка мала два засідання. І після другого засідання робоча група проголосувала за те, щоб управління культури звернулося до міського голови стосовно створення комісії на перевірку і звернутися до контрольно-аналітичного відділу міської ради, щоб перевірити діяльність громадської організації і втілення проекту. За результатами перевірки було виявлено, що у період з 13 по 27 грудня 2018 року керівником ГО “Зерно” не було вжито жодних заходів щодо повернення не використаного на заході бензину марки А-92.

Такі дії були вжиті лише після його звіту на засіданні виконавчого комітету, а саме 28 грудня. Кошти у сумі 20 тисяч 745 гривень надійшли на казначейський рахунок на підставі платіжного доручення. Перевіркою також не підтверджене цільове використання коштів у сумі 24 тисяч 768 гривень, передбачених на придбання канцелярських товарів та рекламні послуги. Враховуючи встановлені перевіркою недоліки та порушення, управлінням культури Житомирської міськради було складено та направлено лист з повідомленням на голову громадської організації “Зерно” з вимогою повернути до місцевого бюджету ці кошти”, – звітувала Ніна Рябенко.

Волонтер та член виконкому Олександр Таргонський поцікавився, чому досі міськрада матеріали не передала правоохоронним органам.

“Те, що він повернув кошти, не дає право думати , що він не скоїв злочин, він скоїв, і ми це виявили, і по цьому потрібно робити якісь висновки: порушувати кримінальну справу чи відмовляти у порушенні кримінальної справи. Але склад злочину був, і нехай правоохоронні органи приймуть рішення згідно статті 97 ККУ”, – сказав член виконавчого комітету Олександр Таргонський.

За словами заступника мера Вікторії Краснопір, наразі усі документи про результати компетентної перевірки готові та будуть направлені до правоохоронних органів. В результаті члени виконкому вирішили на наступному засіданні знову заслухати звіт робочої групи, яка вивчала фінансову документацію фестивалю, а також інформацію стосовно звернення до поліції. Нагадаємо, Житомирський виконком на своєму засіданні 19 грудня заслухав звіт про витрати на проведення фестивалю «Крила». Організатор фестивалю не зміг по суті пояснити, куди поділися кошти, виділені на його організацію.

Анастасія Ліберман


Шановним патріотам і тим, хто бажає підтримати Україну і знати набагато більше ?!!!!

Підтримай українский проект –лайк на сторінку, ставай одним з нас, ставай поруч з нами!!! Слава Україні!

Приєднуйтесь до обговорення новин у Фейсбуці:  Група УКРАЇНЦІ – ЄДНАЙМОСЯ! Фейсбук. Підтримай Україну! Тисни лайк та поширюй!

Приєднуйтесь до обговорення новин у Фейсбуці: POLITINFO