Очільнику Херсонської облради Мангеру оголосили підозру в організації вбивства Гандзюк

Очільнику Херсонської облради Мангеру оголосили підозру в організації вбивства Гандзюк

Загрузка...

Голові Херсонської обласної ради Владиславу Мангеру оголосили підозру в організації вбивства активістки і радниці міського голови Херсона Катерини Гандзюк.

“Громадянину Мангеру В. М. оголошено підозру в організації вбивства Катерини Гандзюк”, – написав генпрокурор Юрій Луценко на своїй сторінці у Facebook.

Чим саме Гандзюк не вгодила Мангеру – читай тут.

За словами нардепа Мустафи Найєма, після оголошення підозри Мангеру у відставку подав заступник голови Херсонської облради Євген Рищук, якого активісти та друзі Гандзюк теж називали одним із підозрюваних.

За повідомленням прес-секретарки генпрокурора Лариси Сарган, нині у помешканні Мангера проходять обшуки. Далі його мають доставити до Печерського райсуду Києва для обрання йому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Що сталось з Катериною Гандзюк? 31 липня 2018 року у Херсоні облили сірчаною кислотою Катерину Гандзюк – відому активістку та радницю мера міста. Жінка зазнала опіків 39% тіла та перенесла кілька операцій. 4 листопада Гандзюк померла. Офіційна причина смерті активістки – поліорганна недостатність та хімічні опіки внаслідок нападу з використанням хімічної речовини. Справу розслідують як закінчене умисне вбивство. Підозрюють, що посередником між організатором і виконавцями вбивства Катерини Гандзюк є помічник нардепа від БПП Миколи Паламарчука – Ігор Павловський. 12 листопада Павловського було затримано. Луценко заявив, що слідство встановило усіх замовників і організаторів вбивства херсонської активістки Катерини Гандзюк. Проте імена не оприлюднював кілька місяців. Хіба мотивом злочину назвав “активність Гандзюк проти однієї із крупних корупційних схем місцевої влади”.

Довге мовчання з боку правоохоронців щодо організаторів вбивства Гандзюк спричинило хвилю обурення в активістів. Зокрема, 9 лютого у Києві біля Подільського райвідділу поліції відбулися сутички між активістами та правоохоронцями. Їм передували такі події:

  • Батько вбитої активістки та радниці мера Херсона Катерини Гандзюк на засіданні ТСК звинуватив у причетності до замовлення вбивства його доньки голову Херсонської облради, члена “Батьківщини” Владислава Мангера та двох представників БПП: голову Херсонської ОДА Андрія Гордєєва та його заступника Євгена Рищука. Також він закликав Петра Порошенка та Юлію Тимошенко виключити цих осіб зі своїх лав. Мангер і Гордєєв, зі свого боку, спростовували причетність до смерті Гандзюк. Гордєєв, зокрема, попросив ГПУ та СБУ перевірити заяву батька Катерини Гандзюк. До слова, офіційний підозрюваний в організації злочину Олексій Левін (Москаленко), якого пов’язують із Мангером, Гордєєвим і Рищуком, за даними слідства, перебуває у Домінікані. Його оголошено в розшук.
  • 8 лютого, через півроку після нападу на Катерину Гандзюк та через три місяці після її смерті, її друзі та активісти прийшли під Адміністрацію Президента та офіс “Батьківщини” з питанням “Хто ж замовив Катерину Гандзюк?” Їх не влаштовували результати розслідування, адже жодне прізвище замовників офіційне слідство тоді не назвало.
  • Під АП протестувальники вимагали виключення Гордєєва та Рищука з партії та звільнення їх з посад. А згодом активісти попрямували під офіс “Батьківщини”. До них вийшли два депутати, які зачитали рішення щодо виключення Мангера з партії. Однак активісти наполягали, аби саме представники партії ініціювали його звільнення з посади голови Херсонської ОДА.
  • Наступного дня, 9 лютого, не почувши належної відповіді, активісти вже прийшли на зустріч кандидатки у президенти Юлії Тимошенко з виборцями. Вони також тримали плакати “Хто замовив Катю Гандзюк?” та намагалися поставити політикині запитання, коли вона відсторонить від посади голову Херсонської облради та, ймовірно, вже екс-члена “Батьківщини” Владислава Мангера. Але Юлія Тимошенко жодним чином не відреагувала на акцію щодо Гандзюк.
  • Перед виступом Тимошенко на Контрактовій площі правоохоронці неподалік, біля ресторану “Пузата хата”, за їхніми словами, затримали “організовану групу молодиків із закритим обличчям”. Усіх доправили до поліцейського відділу. Правоохоронці зазначили, що у службовому транспорті активісти повикидали зеленку, а вже в управлінні у них вилучили ножі, газові балончики та пістолет. За словами товаришів активістів, ті мали з собою плакати із закресленими прізвищами Владислава Мангера та з написами “Хто замовив Катю Гандзюк?” Громадські діячі також додають, що приблизно десятьох з них оточили та затримали без жодних пояснень.
  • Опісля активісти прийшли до Подільського райвідділу поліції, де між ними та правоохоронцями зав’язалася сутичка.

Відео: що відомо про вбивство Катерини Гандзюк

24tv.ua


Шановним патріотам і тим, хто бажає підтримати Україну і знати набагато більше ?!!!!

Підтримай українский проект –лайк на сторінку, ставай одним з нас, ставай поруч з нами!!! Слава Україні!

Приєднуйтесь до обговорення новин у Фейсбуці:  Група УКРАЇНЦІ – ЄДНАЙМОСЯ! Фейсбук. Підтримай Україну! Тисни лайк та поширюй!

Приєднуйтесь до обговорення новин у Фейсбуці: POLITINFO