Генеральний директор “Укрпошти” відреагував на мовний скандал у Волинській філії

Генеральний директор “Укрпошти” відреагував на мовний скандал у Волинській філії

Загрузка...

Відповідь Ігоря Смілянського продемонструвала низький рівень володіння проблемою.

Генеральний директор ПАТ “Укрпошта” Ігор Смілянський не зміг висловити чіткої позиції щодо факту відмови обслуговувати клієнта українською мовою, який мав місце у головному відділенні “Укрпошти” Волинської області. Про це інформує власкор “Вголосу”.

Зазначимо, що 4 лютого лучанин Богдан Жишко завітав на “Укрпошту”, щоб забрати замовлений товар. Однак, працівниця принципово відмовилася обслуговувати його українською мовою. Оскільки таке траплялося вже не вперше, Богдан Жишко звернувся до поліції. Він вважає, що порушені його права як споживача та українця – отримувати послуги державною мовою у власній країні.

Реакція директора Волинської філії “Укрпошти” Івана Шевчука була млявою і неадекватною. Замість вирішення проблеми він навпаки пригрозив судом українцю, який насмілився вимагати, щоб на державному підприємстві йому надавали послуги українською мовою. Скандал вийшов на загальноукраїнський рівень і його прокоментував гендиректор “Укрпошти” Ігор Смілянський.

“Мовне питання не повинне мати негативні кольори: 1) ми не маємо права заборонити працівникам користуватися їх національними мовами ні звільнити їх за це 2) в цілому Укрпошта і я особисто роблю все щоб розвивати українську мову, але ж ми є сервісна компанія то ж якщо людина звертається до нас іншою мовою, то ми бажано їй відповідаємо на мові яка більш зрозуміла для клієнта 3) в нас на сьогодні не вистачає біля 600 операторів та 1000 листонош. Думаю всі розуміють стан з трудовими ресурсами в країні. То ж бути сильно жорсткими при заповнені вакансій і вимагати здати екзамен з володіння мовою ми на жаль не можемо собі дозволіти. 4) ми будемо й надалі робити все, щоб використання української мови поширювалось, і готові розглянути будь які пропозиції з Вашого боку як саме ми можемо до цього долучитись”, – спробував пояснити ситуацію очільник “Укрпошти”.

vgolos.com.ua


Шановним патріотам і тим, хто бажає підтримати Україну і знати набагато більше ?!!!!

Підтримай українский проект –лайк на сторінку, ставай одним з нас, ставай поруч з нами!!! Слава Україні!

Приєднуйтесь до обговорення новин у Фейсбуці:  Група УКРАЇНЦІ – ЄДНАЙМОСЯ! Фейсбук. Підтримай Україну! Тисни лайк та поширюй!

Приєднуйтесь до обговорення новин у Фейсбуці: POLITINFO