Заморожені мільйони Бондика на швейцарських рахунках, дощ з банкнот або, як Луценко...

Заморожені мільйони Бондика на швейцарських рахунках, дощ з банкнот або, як Луценко приховує деталі кримінальних справ

Загрузка...

Віктор Бондик, який у часи Януковича очолював державне підприємство “Укртрансхімаміак”. Чим же прославився Віктор Бондик і як він став рекордсменом серед українських посадовців? Він побудував найвищий в Україні паркан навколо свого маєтку. Він становив 13 метрів заввишки, такого паркана не було навіть в Януковича.

Для чого будувався такий височенний паркан, може було що приховувати? По сусідству біля маєтку Бондика раптом почали будувати багатоповерхівку. В той час як будівельники зводили поверх за поверхом, очільник держ підприємства додавав висоти своєму паркану.

Бондику і справді є що приховувати, за попередньої влади він непогано нажився за рахунок держави. Його брат – Валерій Бондик був впливовим нардепом від “Партії регіонів”, опікувався виборами в часи Януковича.

Під впливом брата Віктор Бондик отримав дуже прибуткову посаду у вже згаданому державному підприємстві, він практично в ручному режимі розподіляв кому і скільки цього аміаку налити.

Після Майдану було з’ясовано, що за керівництва Бондика крадіжки і зловживання з аміаком обчислюються десятками тисяч тонн. Це пояснює причину, звідки у Бондика гроші на шикарний маєток і на шаленої висоти паркан.

13-метровий паркан Віктора Бондика

13-метровий паркан Віктора Бондика

Але це не все, у 2017 році влада Швейцарії знайшла і заарештувала на рахунках місцевих банків 21 мільйон доларів та 7 мільйонів євро, якими володіє Віктор Бондик. Швейцарці звернулися до українських правоохоронців, щоб ті надали докази про злочинне походження коштів. В такому разі гроші можна було конфіскувати й передати Україні.

В березні цього ж року Генеральний прокурор Юрій Луценко написав пост у Facebook, про те, що Бондику повідомлено про підозру, за те, що він обертав кошти державного “Трансхімаміаку” на користь Амстердамського торговельного банку, і тим самим завдав збитки державі на мільйони доларів.

Генпрокуратура заявила, Бондику загрожує 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна. З того моменту минуло майже два роки, а Бондик досі живе у своєму маєтку, його паркан не знесений і навіть не поменшав.

Днями стало відомо з рішення одного з київських судів, що гучну справу проти Віктора Бондика закрито за відсутністю складу злочину. За клопотанням адвоката Бондика, суд зняв арешт з його рахунків в Україні, це автоматично може потягнути за собою розмороження рахунків у Швейцарії.

Віктор Бондик

Днями стала відома ще одна неприємна історія. Юрій Луценко перед Новим Роком повідомив про ще одне гучне викриття: його підлеглі затримали на хабарі в дев’ять мільйонів, Микитіна та Гордієнка,посадовців державного підприємства “Укргазвидобування”.

Минув місяць, журналісти видання “Інсайдер” поцікавилися де  ті два хабарники зараз? І тут виявляється що вони досі на волі без жодних зобов’язань. Бо до суду для обрання запобіжного заходу цих посадовців навіть ніхто не водив, їм досі не вручили підозри про скоєння злочину.

Потрібно поцікавитись куди поділися ті пачки доларів, які викидали з вікна кабінету посадовці “Укртрансгазу”? Часом не прокурори їх ловили внизу під будівлею?

Кому дістанеться частина розморожених мільйонів екс-керівника “Укртрансхіміаміаку”? Чи не приросте черговим шикарним маєтком вже сам Юрій Луценко.


Шановним патріотам і тим, хто бажає підтримати Україну і знати набагато більше ?!!!!

Підтримай українский проект –лайк на сторінку, ставай одним з нас, ставай поруч з нами!!! Слава Україні!

Приєднуйтесь до обговорення новин у Фейсбуці:  Група УКРАЇНЦІ – ЄДНАЙМОСЯ! Фейсбук. Підтримай Україну! Тисни лайк та поширюй!

Приєднуйтесь до обговорення новин у Фейсбуці: POLITINFO