Треба бити в НАБАТ. Укрпошта ігнорує наказ Президента

Треба бити в НАБАТ. Укрпошта ігнорує наказ Президента

Загрузка...

Передплатники «Сільських вістей» продовжують надсилати листи та телефонувати до редакції, скаржачись на «Укрпошту», яка доставляє газету із великою затримкою. Подекуди вона надходить до читача із запізненням півтора-два тижні.

ПРО незадовільну роботу «Укрпошти» в рамках так званої оптимізації «Сільські вісті» писали не раз. Публікувала газета і звернення Національної спілки журналістів до Президента із вимогою «приструнити» державного монополіста. Суспільний резонанс зробив свою справу: Петро Порошенко наказав в. о. гендиректора ПАТ «Укрпошта» Ігореві Смілянському негайно припинити закривати сільські поштові відділення і звільняти листонош. Останній відповів, що бере всі доручення до виконання.

Та виявилося, слова очільника «Укрпошти» розходяться з ділом. Про це свідчать свіжі листи та телефонні дзвінки до редакції.

«Наш Мотижин, що в Макарівському районі Київщини, одне з найбільших сіл у районі — понад 1000 дворів, — написав Петро Іванович Клименко. — Ще не так давно його обслуговувало п’ять листонош. Вони розносили майже три тисячі газет і журналів. Поступово кількість працівниць почала зменшуватися, до 22 грудня нинішнього року залишилося всього дві листоноші. А оце днями не стало жодної. Одну скоротили, інша розрахувалася, бо сама не в змозі обслуговувати велике число населення, та ще й за мізерну зарплатню. На посаді залишили лише одну людину — начальника відділення зв’язку С. М. Бугайчук, котра перебуває у розпачі від такого безглуздя…»

— Я зателефонувала у відділ кадрів Бородянського центру поштового зв’язку, що обслуговує наш район, — сказала кореспонденту «СВ» у телефонній розмові сама Світлана Миколаївна. — Мовляв, що ви робите, адже є вказівка Президента України не скорочувати листонош та не закривати сільських поштових відділень. Але у відповідь почула: «Ми керуємося настановами генеральної дирекції «Укрпошти». А звідти нам такої команди не поступало».

Занепокоєний так званою оптимізацією сільських поштових відділень наш давній передплатник із села Тростинка Васильківського району Київщини Олександр Іванович Погорілий:

— Хотів передплатити «Сільські вісті» на І півріччя 2019 року, але начальник пошти попередила: «Ми можемо зробити вам таку передплату за умови, що будете самі забирати газети з поштового відділення. Носити кореспонденцію нікому, вже всіх листонош скоротили». Уявіть, як мені, інваліду-чорнобильцю, в якого хворі ноги, долати не один кілометр, аби взяти улюблену газету. Навіщо ж ми тоді поштовикам за доставку платимо?..

Про закриття поштових відділень і скорочення всіх листонош напередодні Нового року з гіркотою в душі повідомили Іван Іванович Корж із селища Бишкінь Лебединського району Сумщини та Іван Петрович Киричук із селища Парафіївка Ічнянського району Чернігівщини.

Дуже хочеться вірити, що перший заступник глави Адміністрації Президента України Віталій Ковальчук, якому Петро Порошенко доручив проконтролювати це питання в регіонах, запитає пана Смілянського, чому поштовики ігнорують накази Глави держави.

Джерело


Шановним патріотам і тим, хто бажає підтримати Україну і знати набагато більше ?!!!!

Підтримай українский проект –лайк на сторінку, ставай одним з нас, ставай поруч з нами!!! Слава Україні!

Приєднуйтесь до обговорення новин у Фейсбуці:  Група УКРАЇНЦІ – ЄДНАЙМОСЯ! Фейсбук. Підтримай Україну! Тисни лайк та поширюй!

Приєднуйтесь до обговорення новин у Фейсбуці: POLITINFO