Сергій Коюн відверто про «Буковель» і жлобів (ФОТО)

Сергій Коюн відверто про «Буковель» і жлобів (ФОТО)

Загрузка...

Упевнений, що багатьом вже порядком набрид вискакуючий в соцмережах Олександр Шевченко. Цей вгодований мужчина – кандидат в президенти, який більше відомий як партнер Коломойського по “Буковелю”. Це основна фішка Шевченко, мовляв, зробили рай там, зробимо і по всій країні. Але чи все так кучеряво? Поділюся своїми спостереженнями, зробленими на початку чергового сезону.

Каталка: третє око на ж @ пе

У центрі уваги – звичайно ж гірськолижна тема. Багато кілометрів трас, підйомники і т.д. Але що це за траси? Вони вузькі і в більшості своїй короткі, тому райдери люблять говорити, що в “Буковелі” катаєшся не на лижах, а на підйомниках. Але основна проблема – безпека. Траси перевантажені. Думаю, є небагато тих, кого хоча б раз не збили. За два дні навчання збили не тільки мене, а й мого інструктора. На жаль, є у “Буковеля” і своє кладовище … Скільки людей загинуло, точно не скажу, але історії про ці трагедії переходять з вуст в уста. У мережі є дані про 47 загиблих на кінець 2010 року.

Основна проблема в тому, що розвиток “лижної” частини курорту давно зупинився, тоді як номерний фонд продовжує шарашити як сам Шевченко (зараз закінчується будівництво нового котеджного містечка, недавно запустили новий готель біля 5 підйомника), так і численні готельєри в прилеглій Поляниці.

Особисто я відмітив два нових готелі, що відкрилися з минулого року, і це тільки в “першій лінії”, скільки їх там розкидано по селу – одному б@гу відомо. Так що каталка стає все більш і більш проблематичною. Наприклад, я б уже не рекомендував вчитися в Буковелі карвінгу. Ця техніка вимагає великих радіусів і відповідно повного діагонального перетину вузьких і переповнених Буковельських трас, що вкрай небезпечно (див. Вище).

Лижна школа вже кілька років штурмує керівництво курорту, вимагаючи виділити під навчання карвінгу окрему трасу, але комерція для Шевченка і його партнерів ймовірно важливіше, ніж безпека гостей. В цілому вже всім очевидно, що одного «Буковеля» вже вкрай мало, потрібні нові курорти. Інфраструктура або дихайте глибше В “Буковелі” є готелі на будь-який смак і гаманець. Однак перенасиченість і хаотичність забудови починає позначатися і тут. Поступово треба забувати про свіже гірське повітря. У Поляниці все – готелі, магазини, прокати та інші – всі опалюють дровами. Як правило, смерекою. Запах диму всюди. Напевно, легше дихається на верхніх ярусах, типу Редіссон, але будьте готові заплатити від 300 євро за ніч в сезон.

Схоже, на межі знаходиться і каналізація: відповідний запашок раз у раз накочує то з одного, то з іншого боку. Величезна проблема з водою, з електрикою, які пропадають регулярно. У своїх роликах «укроп» Шевченко часто знімається на тлі нових доріг, обіцяє, що зробить так всюди, коли стане президентом. Дійсно, його будівельні компанії зробили дорогу Львів-Івано-Франківськ, а потім протягнули її до Яремчі і Поляниці. Не погано. Але є один маленький нюанс: лискучий як Буковельский вареник зі шкварками Шевченко так про це говорить, як ніби побудував ці дороги за свої гроші або його компанії працювали безкоштовно.

Насправді, гроші заплатила держава, тобто ми. Навіть нещасні 5 км в Поляниці, які нарешті з’явилися буквально в минулому році, до останнього вичавлювали з держави, хоча давно могли б зробити за свій рахунок. Але все ж погоджуся: в наших реаліях спасибі хоча б за те, що зробили. А могли б просто спиз … ти. Ціни і податки Ось тут Шевченко правий повністю: по частині цін “Буковель” вже майже в Європі. Тарілка борщу в його ресторанах на горі коштує 100-125 грн, ну і т.д. Вареники з картоплею або з вишнями – 135 грн, салат з буряка і опеньків – стільки ж (в Карпатах гриби недешеві, не кажучи вже про буряк). За два 5-годинних заняття з інструктором я заплатив 6300 грн. (Кажуть, половина від роботи лижної школи йде прямо в кишеню Шевченку). Три години в спа-комплексі “Вода” – 800 грн. Великий чан в “Буковельських чанах” – 2000 грн на годину (мінімум 2 години). Чому такі ціни, не інакше як всюдисущий податковий гніт? Навряд чи.

Ні в одному з перерахованих випадків наша компанія не отримала фіскальний чек. Попередній, товарний, якийсь звіт про зняття грошей з терміналу, але тільки не фіскальний чек. Це означає, що Шевченко заплатить податків з опеньків і вишень – нуль йух десятих. Виняток – оплата картою, тоді вже діватися нікуди, гроші впадуть на рахунок одного з сотень, а може і тисяч “Буковельських” ФОПів і лише тоді держава отримає свої 5% від обороту. Якщо кеш – забудьте. Підтвердження у мене немає, але з великою часткою впевненості можу припустити, що за такою ж системою йде продаж абонементів на катання. А це 1300 (!) грн в день або 890 грн, якщо встигли купити до 9 ранку.

Я не знаю, скільки щодня катається народу, але рахунок на тисячі. (Якщо хто купував недавно абонемент, киньте чек в коменти) Єдиний фіскальний чек мені видали в супермаркеті Astor. З чого я зробив висновок, що він скоріше всього не належить Шевченку. Так що платіть картою! Якщо, звичайно, у вас такий платіж візьмуть. Чимало місць, де виключно кеш. В цілому мені взагалі незрозуміло, чим займається Івано-Франківська податкова служба? Вона взагалі там є? І це в бідному західноукраїнському регіоні, де великих об’єктів і платників кіт наплакав.

Такий він “Буковель”. І такий кандидат в президенти Шевченко, який, здається, ось-ось заплаче в кожному своєму ролику. Так болить у бідолахи душа за Україну. Що при такому президенті залишиться від країни, якщо йому в западло заплатити 5% з борщу за 125 грн? Насправді це типова ілюстрація підходів групи “Приват”: податки платять лохи. Керована групою “Укрнафта” – найбільший боржник держбюджету, винна 14 млрд грн. Найбільша роздрібна мережа з 1000 АЗС “Привату” розподілена між 50 орендарями, які змінюють один одного кожні півроку. Потім їх банкрутують, податкові претензії вимірюються мільярдами. Кажуть, і все майно “Буковеля”, оформлено на незліченну кількість ФОПів. У підсумку все що “наекономили”, вивели за бугор, бо тут клімат поганий. І потім розкажуть в інтерв’ю з Женеви або Тель-Авіва, що нам всім тут треба робити.

Все буде Україна

Все буде Україна

Все буде Україна

Все буде Україна
willbeua.com


Шановним патріотам і тим, хто бажає підтримати Україну і знати набагато більше ?!!!!

Підтримай українский проект –лайк на сторінку, ставай одним з нас, ставай поруч з нами!!! Слава Україні!

Приєднуйтесь до обговорення новин у Фейсбуці:  Група УКРАЇНЦІ – ЄДНАЙМОСЯ! Фейсбук. Підтримай Україну! Тисни лайк та поширюй!

Приєднуйтесь до обговорення новин у Фейсбуці: POLITINFO