Майже усі забудовники користуючись тим, що у владі Києва немає стратегій поліпшення...

Майже усі забудовники користуючись тим, що у владі Києва немає стратегій поліпшення Києва, ущільнюють (уплотняют) центр столиці

Загрузка...

Головним слідчим управлінням СБ України здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні, передбаченому ч. 2 ст. 364-1 КК України, яка зареєстрована на підставі звернення Громадської спілки «Київська міська організація Українське товариство охорони пам’яток історії та культури». 

Підслідність злочину у даному кримінальному провадженні визначена за слідчими органів безпеки на підставі постанови прокурора Генеральної прокуратури України.

У ході розслідування надійшло звернення цієї громадської спілки з актом обстеження (контролю) та документального вивчення об’єктів культурної спадщини в межах визначеного Центрального історичного ареалу міста Києва за адресою: вул. Іоанна Павла ІІ (Патріса Лумумби), 12 у Печерському районі міста Києва, перевірки виконання законодавства в сфері охорони культурної спадщини та інших нормативно-правових актів.

Відповідно до зазначеного звернення, листа Міністерства культури України та інших матеріалів кримінального провадження у діях службових осіб ПрАТ «ПОЗНЯКИ-ЖИЛ-БУД», а також підрядних та проектних організацій, встановлені порушення нормативно-правових актів України. Зокрема, відсутність низки необхідних для будівництва дозвільних документів та порушення обмежень забудови.
Для повного та об’єктивного розслідування органом досудового розслідування на адресу ПрАТ «ПОЗНЯКИ-ЖИЛ-БУД» направлено запит щодо надання копій таких документів, однак, Товариством з невідомих слідству причин повної та об’єктивної відповіді на запит не надано.
У зв’язку з цим, слідчий звернувся до Шевченківського районного суду м. Києва з клопотанням про тимчасовий доступ до речей та документів Товариства. Після отримання ухвали суду цей процесуальний документ був направлений до ПрАТ «ПОЗНЯКИ-ЖИЛ-БУД» на виконання, проте ухвала суду до цього часу не виконана.

Наголошуємо, що досудовим розслідуванням у даному провадженні не створюються штучні перепони у веденні законної господарської діяльності або її блокування, а досліджуються обставини відповідності проектування та ведення будівництва вимогам чинного законодавства України задля того, щоб не повторювалися нещодавні трагічні події, пов’язані з обвалом крівлі спорткомплексу школи у місті Вишневому.

Публічно запрошуємо службових осіб ПрАТ «ПОЗНЯКИ-ЖИЛ-БУД», а також представників Ради бізнес-омбудсмена та Спілки українських підприємців для з’ясування правової позиції, і висловлюємо готовність до ефективної взаємодії з метою виконання завдань передбачених ст. 2 Кримінального процесуального кодексу України.

Служба безпеки України


Шановним патріотам і тим, хто бажає підтримати Україну і знати набагато більше ?!!!!

Підтримай українский проект –лайк на сторінку, ставай одним з нас, ставай поруч з нами!!! Слава Україні!

Приєднуйтесь до обговорення новин у Фейсбуці:  Група УКРАЇНЦІ – ЄДНАЙМОСЯ! Фейсбук. Підтримай Україну! Тисни лайк та поширюй!

Приєднуйтесь до обговорення новин у Фейсбуці: POLITINFO