Секс і ДБР: хто і навіщо використав курячі лапки в боротьбі за...

Секс і ДБР: хто і навіщо використав курячі лапки в боротьбі за українське ФБР

Загрузка...

7 листопада український простір Facebook накрив секс-скандал. Нікому не відома 19-річна студентка КПІ Наталя Бурейко розповіла, що її з погрозами домагається заступник начальника відділу Департаменту захисту економіки НПУ Олександр Варченко.

Через кілька годин її пост лайкали і перепощували, в тому числі боти з бразильською пропискою, наганяючи тисячі переглядів. “Найпікантнішою” частиною було те, що “неуспішний коханець” в рамках погрози прислав дівчині коробку курячих лап і попередження, що вона повторить долю Катерини Гандзюк.

Наступного дня дівчина передала заяву про злочин в прокуратуру, а вже ввечері написала покаяльного листа, що ненавмисно обмовила чоловіка, якого ніколи не бачила.

Секс-скандал стався саме в ті дні, коли суд попросив ГПУ ще раз подумати, наскільки ретельно вони провели люстраційну перевірку керівника ДБР Романа Труби. Перед тим владоможці дуже прозоро натякали, що керівник ДБР може втратити свою посаду, а його замінить його заступниця Ольга Варченко.

Цей харрасмент мав усі шанси перекроїти долю ДБР, але, як виявилось, навіть дуже просунуті технологи з крутими базами збору інформації не в змозі протистояти МВС, якщо напасти на їхнього. Навіть якщо їм допомогли в іншому силовому відомстві.

А тепер все по порядку.

Чиї ви, лапки?

Поки в Facebook сперечалися, був харрасмент чи ні, а Олександр Варченко писав пост, що він не винен і дівчину ніколи не бачив, кіберполіція вже встановила, як зайшли в його акаунт і хто це зробив.

Наступного дня співрозмовники в МВС неофіційно зізналися, що вийшли на компанію Володимира Петрова, яка років 20 відома на політтехнологічному ринку своїми специфічними продуктами чорного піару.

Владимир Петров

Тоді ж силовики натякнули, що сліди замовлення ведуть до групи підтримки голови ДБР, яка вже кілька місяців складається з двох народних депутатів.

Наталю Бурейко, яку так невтомно шукали за допомогою деканів КПІ, а не батьків, допитали того ж дня і сховали під державну охорону. Вона жива і здорова.

За наступні 20 днів силовики встигли опитати всіх свідків у суді, і 29 листопада затримати Володимира Петрова та його колег.

Крім керівника групи, вдалося дізнатися прізвище ще одного підозрюваного – це Олександр Барабошко, що став відомий під ніком Крус-Крус під час Майдану, організувавши цілодобовий стрім.

Олександр Барабошко

Олександр Барабошко

До вечора затримали ще 5 осіб.

Крім того, у справі може винирнути високопосадовець УДО, через яке і підключилися до персональних даних Варченка.

З того, що вилучено у техніці компанії, їм можуть інкримінувати незаконний збір інформації, втручання у персональні дані, залякування, в тому числі, журналістів та ще дещо.

ГПУ вже назвала статті, які інкримінують затриманим – ч. 2 ст. 383, ч. 1 ст. 163, ч. 2 ст. 163, ч. 2 ст. 182, ч. 1 ст. 343 КК України.

Це – порушення таємниці листування, телефонних розмов, телеграфної чи іншої кореспонденції, вплив у будь-якій формі на працівника правоохоронного органу з метою перешкодити виконанню ним службових обов’язків. І завідомо неправдиве повідомлення про вчинення злочину.

В максималці це може тягнути на 7 років позбавлення волі.

На питання про те, чи вийшли силовики на замовників, мовчать. Мовляв, нехай ті нервуються.

І кому тепер Труба?

А тепер повернемося до подій дводенної давнини, коли керівник ДБР раптово змінив свою точку зору і таки запустив роботу територіальних управлінь ДБР, призначивши їх керівників.

Сварка за ці управління тривала з серпня, коли директор ДБР з власної волі відхилив шахматку розподілу посад в ДБР, узгоджену на Банковій керівниками нинішньої коаліції.

Цей крок був абсолютно неочікуваним від людини, яку досі вважали технічним ставленником.

Як відомо, рік тому цю посаду мав отримати помічник президента Олександр Горащенков, але його кандидатуру збили, звинувативши в тиску на НАЗК при перевірці декларацій окремих чиновників.

Другим найвірогіднішим кандидатом був військовий прокурор Анатолій Матіос. Але влада побоялась дати йому такі повноваження, бо він на господаря працювати не буде.

Тому вибір впав на недосвідченого в політиці Романа Трубу, який на конкурсі претендував лише на посаду заступника. Його висування пов’язують з групою Олександра Турчинова та Сергія Пашинського.

Посаду заступника голови ДБР отримала Ольга Варченко, вона ж знайома депутата від БПП Олександра Грановського.

Втім вже влітку керівники коаліції зрозуміли, що Труба став грати в свою гру.

Олександр Лємєнов, який очолює одну з конкурсних комісій ДБР впевнений, що керівник відомства потрапив під вплив Олександра Третьякова та Гліба Загорія.

Наприкінці серпня директор ДБР скасував призначення 27 керівників регіональних представництв, які були відібрані конкурсною комісією і розподілені між БПП і НФ.

Як результат, Труба став невигідним бенефеціарам цього проекту, і вони вирішили його позбутися.

Для цього в нагоді став позов нардепа від фракції БПП Юрія Македона, який теж претендував на посаду голови ДБР.

Рішення по ньому мало б бути ухвалено судом на початку листопада. А місце голови з великою імовірністю зайняла б Варченко.

І тут десь тихо заплакала Шонда Раймс над сценарієм серіалу “Скандал”, бо фейсбук накрив секс-скандал з курячими лапками.

В той же день Роман Труба пішов у відпустку, а Ольга Варченко поновила процедуру призначення 27 регіональних представників ДБР (у більшості з яких можна відстежити причетність до керівництва МВС).

За день кандидатів встигли повторно перевірити на поліграфі. А Труба перервав відпустку.

Здавалося б, зараз буде велика буча, але ні… все несподівано затихло, і 27 листопада Труба таки призначив територіальних керівників за винятком чотирьох, до яких у комісії були претензії.

Обізнані в ситуації кажуть, що цим керівник ДБР лише на час зупинив питання свого звільнення.

“Не знайшли поки нормального механізму його скинути, плюс це покладе всю систему слідства, але для нього це не кінець проблем”, – каже співрозмовник серед обізнаних у перипетіях з ДБР.

Керівник ДБР вже немає довіри від влади, має сильних і впливових ворогів, в тому числі серед тих, кого він підвів і розчарував, і реальну люстраційну справу.

А тепер його можуть ще й підчепити до справи про курячі лапки.

lb.ua


Шановним патріотам і тим, хто бажає підтримати Україну і знати набагато більше ?!!!!

Підтримай українский проект –лайк на сторінку, ставай одним з нас, ставай поруч з нами!!! Слава Україні!

Приєднуйтесь до обговорення новин у Фейсбуці:  Група УКРАЇНЦІ – ЄДНАЙМОСЯ! Фейсбук. Підтримай Україну! Тисни лайк та поширюй!

Приєднуйтесь до обговорення новин у Фейсбуці: POLITINFO