Більше тисячі жителів Вишневого проти закриття “Укрпошти”

Більше тисячі жителів Вишневого проти закриття “Укрпошти”

Загрузка...

Після того, як “Укрпошта” оголосила про закриття єдиного відділення у Вишневому, жителі міста почали збирати підписи проти ліквідації відділення

Про це повідомляє “Моя Київщина” із посиланням на сайт депутата Вишневої міської ради Сергія Нагорняка.

Не допустити закриття відділення вирішили 1126 небайдужих вишнівчан, які звернулися з колективним листом до  генерального директора Укрпошти Ігоря Смілянського.

Важливе значення для вирішення питання ліквідації відділення є та обставина, що наше місто Вишневе розділено навпіл залізницею. Маршрутів громадського транспорту, які б з‘єднували південну і північну частини, не існує. Населення міста становить близько 50 тисяч осіб і не менше половини проживають на південній стороні міста, ще інтенсивно заселяються сотні квартир у новобудовах“, – йдеться у зверненні.

Люди також зазначають, що насправді зараз навіть не достатньо потужності відділення поштового зв‘язку №1, там бракує працівників і часто збираються великі черги. Тому рішення його ліквідувати, коли натомість треба розширювати, людей обурює.

Якщо це відділення ліквідують – це стане катастрофою для вишнівчан. З того часу пенсіонери будуть змушені терпіти великі незручності, ПІШКИ добиратися на інший край міста, долаючи круті сходи пішохідного мосту через залізничні колії“, – зазначається у документі.

Загалом у планах генерального директора Укрпошти Ігоря Смілянського закриття найближчим часом 5-7 тисяч відділень і звільнення частини персоналу підприємства. Мотивує він це рішення тим, що уряд і парламент не погодили затвердження економічно-вигідного тарифу на доставку пенсій.

У середньому кожне (відділення) щомісяця зазнає збитків майже на 3 тисячі гривень. Одна з головних причин збитковості — доставка пенсій за тарифами, нижчими від собівартості. На кожній доставці втрачаємо 19 гривень“, — сказав Ігор Смілянський у інтерв’ю “Урядовому кур’єру”.

Прикметно, що раніше Укрпошта повідомляла про закриття відділень лише у невеликих селах і про їхню заміну на поштарів, які будуть пересуватись на автомобілях. В Укрпошті також заявляли, що утримання відділень у селах з населенням менш як 2000 осіб є економічно невигідним. Однак чому у такому разі підприємство хоче закрити відділення, клієнтами якого значно більше людей – наразі у державній компанії не коментують.

mykyivregion.com.ua


Шановним патріотам і тим, хто бажає підтримати Україну і знати набагато більше ?!!!!

Підтримай українский проект –лайк на сторінку, ставай одним з нас, ставай поруч з нами!!! Слава Україні!

Приєднуйтесь до обговорення новин у Фейсбуці:  Група УКРАЇНЦІ – ЄДНАЙМОСЯ! Фейсбук. Підтримай Україну! Тисни лайк та поширюй!

Приєднуйтесь до обговорення новин у Фейсбуці: POLITINFO