Кужель пояснила, чому щодо керівника «Укрпошти» мають порушити кримінальну справу

Кужель пояснила, чому щодо керівника «Укрпошти» мають порушити кримінальну справу

Загрузка...

Щодо діяльності голови «Укрпошти» Ігоря Смілянського потрібно відкривати кримінальну справу, адже він веде компанію до банкрутства.

На цьому наголосила народний депутат України Олександра Кужель в ефірі програми «Перші про головне. Коментарі» на телеканалі ZIK.

«Укрпошта», порушуючи законодавство, закриває свої відділення по селах. Окрім того, згідно з постановою Кабміну, яка визначає склад тарифу, є пункт, яким визначено, що монополіст сплачує «Укрпошті» й «Ощадбанку» за перерахування коштів. Натомість ці кошти вираховують з громадян, до того ж в Антимонопольному комітеті вже підтвердили, що, дійсно, з громадян стягується подвійний тариф», – підкреслила Олександра Кужель.

Народний депутат зауважила, що керівник «Укрпошти» Ігор Смілянський отримає заробітну плату розміром у 2 мільйони, а натомість листоношам у селах уже як півроку не виплачують зарплат.

«Ігор Смілянський не заключив за 2017-2018 роки договори з монополістом і не отримав від нього на рахунок державного підприємства «Укрпошта» 900 мільйонів гривень. Саме через це тепер і постало питання про закриття відділення та підняття тарифу», – заявила Кужель.

У зв’язку з такими звинуваченнями депутат написала листи до прем’єра Гройсмана, до міністра інфраструктури Омеляна та до Генпрокурора Луценка.

«Я вважаю, що щодо діяльності Ігоря Смілянського потрібно відкривати кримінальну справу, адже він веде компанію до тупого банкрутства. До цього призвела і розпусність влади, адже вона має контролювати роботу державних підприємств. Також це безвідповідальність всіх гілок влади, зокрема і правоохоронної», – констатувала Олександра Кужель.

Нагадаємо, голова компанії «Укрпошта» Ігор Смілянський заявив, що з січня 2019 року «Укрпошта» закриє до 7 тисяч поштових відділень, якщо не буде підвищено тариф за послуги доставки пенсій.

zik.ua


Шановним патріотам і тим, хто бажає підтримати Україну і знати набагато більше ?!!!!

Підтримай українский проект –лайк на сторінку, ставай одним з нас, ставай поруч з нами!!! Слава Україні!

Приєднуйтесь до обговорення новин у Фейсбуці:  Група УКРАЇНЦІ – ЄДНАЙМОСЯ! Фейсбук. Підтримай Україну! Тисни лайк та поширюй!

Приєднуйтесь до обговорення новин у Фейсбуці: POLITINFO