Нардеп пропонує взяти гроші платників податків і віддати Укрпошті

Нардеп пропонує взяти гроші платників податків і віддати Укрпошті

Загрузка...

Вінник порадив забрати мільярд гривень дотацій в агрохолдингів і віддати їх «Укрпошті» 

Коли Прем’єр-міністр Володимир Гройсман заявив, що не допустить закриття 7-ми тисяч відділень «Укрпошти», то не зовсім зрозуміло, в який спосіб він збирається це зробити

Таку думку висловив народний депутат України Іван Вінник у ефірі програми Vox populi на телеканалі ZIK.

«Заява керівництва «Укрпошти» про те, що вони збираються закрити 7 тисяч відділень по всій Україні, передусім, зачіпає 4,5 мільйона українських громадян, які отримують пенсію саме від «Укрпошти». Менеджмент компанії пояснює, що доставка пенсій приносить збитки розміром 1 мільярд гривень на рік», – зазначив Іван Вінник.

Депутат зауважив, що виконання такої важливої соціальної функції, як доставка пенсій, може бути закріплена за «Укрпоштою», але уряд має прийняти якісь нормативно-розпорядчі рішення. Адже саме він зобов’язав компанію проводити відповідні кроки, щоб стати прибутковою.

На його думку, є два шляхи розвитку ситуації: або змусити «Укрпошту» і надалі доставляти пенсії і бути збитковою, або ж перенаправити дотації з інших напрямів, наприклад, з аграрної сфери, на підтримку «Укрпошти».

«Сьогодні уряд дотує великі агрохолдинги, які абсолютно не є збитковими. Зокрема на наступний рік в цю сферу Мінагрополітики скерувало 4 мільярди гривень. Тому досить реально перерозподілити принаймні 1 мільярд гривень таких абсолютно необґрунтованих дотацій на «Укрпошту».

Ще один варіант, який буде менш прийнятним для уряду, це підняти середню пенсію до 3200 гривень, від суми якої будуть відраховуватися відповідно і більші відсотки «Укрпошті», що дозволить покрити витрати на доставку пенсії», – запропонував Іван Вінник.

Як повідомлялося, Кабінет Міністрів України звернеться до Наглядової ради «Укрпошти» з метою дати оцінку діям керівництва компанії, яке повідомило, що закриє близько 7 тисяч відділень і припинить доставляти пенсії пенсіонерам.

zik.ua


Шановним патріотам і тим, хто бажає підтримати Україну і знати набагато більше ?!!!!

Підтримай українский проект –лайк на сторінку, ставай одним з нас, ставай поруч з нами!!! Слава Україні!

Приєднуйтесь до обговорення новин у Фейсбуці:  Група УКРАЇНЦІ – ЄДНАЙМОСЯ! Фейсбук. Підтримай Україну! Тисни лайк та поширюй!

Приєднуйтесь до обговорення новин у Фейсбуці: POLITINFO