В США визнали генієм українського школяра

В США визнали генієм українського школяра

Загрузка...

Самуїл Кругляк, український школяр з міста Олександрія Кіровоградської області, якого прозвали українським генієм, через винахід хлопця, що дозволить виробляти енергію з повітря.

Зі своєю розробкою український десятикласник переміг в національному етапі міжнародного конкурсу науково-технічної творчості школярів Intel ISEF 2015. Після першої перемоги Самуїл отримав право взяти участь в Олімпіаді геніїв, яка проходила в місті Освего (штат Нью-Йорк, США) з 14 по 19 червня. Тут Самуїл завоював бронзу серед двох тисяч юних винахідників з усього світу.

Український школяр також отримав можливість безкоштовного навчання в одному з вузів США і мати щомісячну стипендію близько 700 доларів. «Отримання електроенергії з атмосфери» — розробка проекту, за який юнак отримав всі ці привілегії.

Винахідник пропонує добувати електроенергію з повітря, точніше, з атмосфери за допомогою штучної іонізованої хмари за рахунок сильного електричного поля, яке випромінюватиметься іонізуючою вежею. Окрім цього, винахід Самуїла передбачає добування не тільки електроенергії, але й води.

За підрахунками, один кіловат такої електроенергії буде коштувати три копійки.

Сам хлопець розповідає, що ідею цього винаходу побачив уві сні, коли навчався у восьмому класі. Минуло два роки і, завдяки викладачам з Малої академії наук, цей проект вдалося втілити в життя.

«Така установка коштує копійки, але користі від неї на мільйони. Уявіть собі: у разі її запуску ми б могли забезпечити Кіровоградську область електроенергією на 82%. От тільки нікому це не потрібно», — говорить одна з викладачів.

«Смішно те, що винахід Самуїла Кругляка в Україні визнали лише після того, як хлопець переміг у Нью-Йорку.  Наразі лабораторія МАН в Києві надала Кругляку базу для експериментів. Міні-модель установки, зібрана в київській лабораторії, вже працює і дає результати» — Ігор Мізрах.

Другий етап проекту планують реалізувати вже у рідній Олександрії, де під генеруючу вежу можна задіяти трубу покинутої ТЕЦ-1-2, проте на це потрібні значні кошти спонсорів.

Ігор Мізрах

Джерело


Шановним патріотам і тим, хто бажає підтримати Україну і знати набагато більше ?!!!!

Підтримай українский проект –лайк на сторінку, ставай одним з нас, ставай поруч з нами!!! Слава Україні!

Приєднуйтесь до обговорення новин у Фейсбуці:  Група УКРАЇНЦІ – ЄДНАЙМОСЯ! Фейсбук. Підтримай Україну! Тисни лайк та поширюй!

Приєднуйтесь до обговорення новин у Фейсбуці: POLITINFO