Омелян призначив Смілянського гендиректором «Укрпошти»

Омелян призначив Смілянського гендиректором «Укрпошти»

Загрузка...

Ігоря Смілянського, який очолює «Укрпошту» з квітня 2016 року, призначено її генеральним директором.

Відповідний контракт із ним підписав міністр інфраструктури Володимир Омелян у п’ятницю, передає кореспондент агентства Інтерфакс-Україна.

Кабінет міністрів 4 липня 2018 року погодився з пропозицією Мінінфраструктури призначити І.Смілянського гендиректором «Укрпошти». Згідно зі схваленим протокольним рішенням, Мінінфраструктури в місячний термін зобов’язане було забезпечити укладення контракту з І.Смілянським, попередній контракт з яким закінчився 2 липня.

Однак потім І.Смілянський написав міністру інфраструктури В.Омеляну заяву про відставку й озвучив умови, на яких він готовий продовжити керівництво держкомпанією після 31 серпня цього року. Серед необхідних умов нового контракту – можливість формування власної команди, ринкові зарплати, політична незалежність, можливість реалізації «шокових» реформ, підтримана урядом стратегія розвитку компанії.

Як повідомлялося, Кабмін 20 квітня 2016 року за підсумками конкурсу призначив І.Смілянського, менеджера американського офісу KPMG, головою правління Українського державного підприємства поштового зв’язку «Укрпошта». Під час реорганізації в ПАТ він перейшов на посаду в. о. гендиректора.

Наприкінці червня 2018 року уряд оголосив конкурс із відбору незалежних членів наглядової ради ПАТ «Укрпошта». Результати відбору мають бути оприлюднені до 12 вересня.


Прихода цієї людини чекали з нетерпінням. Молодий, розрекламованний кризис-менеджер. Вважалось, кращого бажати нічого. Спочатку усі гучні волання та звільнення за власним бажанням з центрального офісу сприймалися, як “стара корумпована система протестує”. Дуже швидко іллюзіі розвіялися. У нього та команди немає жодного плану стратегії розвидку. Раніше нові “керівники” приходили на тепле місце, тихенько крали в кого скільки аппетиту, та хоч в технологічні процесси не лізли. Або деякі намагалися й таки вникали та робили, щось гарне. Ця команда, не знаю свідомо чи ні, ріже курку, яка несла золоті яйця. “Укрпошта” потребувала значних змін. Проблем, які накопичувались роками було вдосталь. Зараз до цих проблем додалося: массово закриті відділення зв”язку – була сама розгалудженна мережа, на базі якої можно було заробляти в рази більше (в жодного конкурента не було такої переваги); учбові центри та бази відпочинку закриті або віддані у довгострокову оренду, це перш за все ставлення до людей, як до фахівців, яке зруйновано. А сама головна втрата – люди, які за невелики гроші готові були працювати роками, розвивати галузь. Нині, щоб “Укрпошта” оговталася потрібно дуже великі кошти.

Катерина Сівачек

Джерело


Шановним патріотам і тим, хто бажає підтримати Україну і знати набагато більше ?!!!!

Підтримай українский проект –лайк на сторінку, ставай одним з нас, ставай поруч з нами!!! Слава Україні!

Приєднуйтесь до обговорення новин у Фейсбуці:  Група УКРАЇНЦІ – ЄДНАЙМОСЯ! Фейсбук. Підтримай Україну! Тисни лайк та поширюй!

Приєднуйтесь до обговорення новин у Фейсбуці: POLITINFO