Незгода з судом. Просимо поширення Пркуратура Києва

Незгода з судом. Просимо поширення Пркуратура Києва

Загрузка...

ДО УВАГИ ЗМІ ТА ГРОМАДСЬКОСТІ!

Прокуратура міста Києва висловлює свою незгоду із заявою Святошинського районного суду міста Києва про те, що під час продовження запобіжних заходів чотирьом членам озброєної банди, прокурором не були наведені переконливі докази, які виключали б визначення їм альтернативи у вигляді застави, з наступних підстав.

Члени даного злочинного угруповання, створеного на етнічній основі, підозрюються у вчиненні упродовж травня 2017 – серпня 2017 чотирьох зухвалих нападів на підприємців та заволодінні коштами на суму близько 8 млн. гривень.

Вказані злочини супроводжувались погрозами вбивства, заподіянням потерпілим тілесних ушкоджень та вогнепальних поранень.

Під час затримання у підозрюваних вилучили значну кількість вогнепальної зброї та бойових припасів, засоби маскування – маски, рукавички, рації, автомобільні номери української та іноземної реєстрації, що свідчить про високий рівень конспірації, а також наркотичні засоби.

Троє з вказаних осіб не є громадянами України та не мають постійного місця проживання; четвертий – раніше судимий до 6 років позбавлення волі за вчинення тяжкого злочину і нещодавно звільнився з місць відбування покарань.

Фактично всі підозрювані у бандитизмі – є «гастролерами», не мають офіційних джерел доходу та стійких соціальних зав’язків. Злочини, які їм інкримінуються (розбійні напади, бандитизм, крадіжка в особливо великих розмірах, зберігання наркотиків та зброї) – є тяжкими та особливо тяжкими, за які передбачено покарання до 15 років позбавлення волі.

Звертаємо увагу, що вказані обставини та ризики на даний час не змінилися і не зменшилися. І при обранні та продовженні учасникам цієї банди запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою суд їх враховував та клопотання задовольняв.

Разом з цим, на засіданнях 21 травня та 15 червня суд при продовженні діючих запобіжних заходів визначив обвинуваченим альтернативу у вигляді застави у сумі 211 440 грн. та 158 580 грн.

При цьому суд не навів жодного обґрунтування, чому саме такий розмір застави здатен забезпечити виконання обвинуваченими покладених на них обов’язків та не врахував практику Європейського суду з прав людини (справа Гафа проти Мальти), згідно якої сума застави має бути встановлена у такому розмірі, щоб перспектива її втрати стримувала обвинувачених від втечі.

Більше того, за законом у провадженнях щодо особливо тяжких злочинів, які супроводжувались застосуванням насильства, суд взагалі не зобов’язаний визначати альтернативу у вигляді застави.

Однак у цьому випадку суд з власної ініціативи прийняв такі рішення, які оскарженню не підлягають.

З цих підстав вважаємо заяву суду такою, що не відповідає дійсності.

Дуже прикро, що вказаними необґрунтованими твердженнями суд втягнув нас у публічне обговорення ухвалених ним же рішень.

Фото Прокуратура міста Києва.

Прес-служба прокуратури міста Києва


Шановним патріотам і тим, хто бажає підтримати Україну і знати набагато більше ?!!!!

Підтримай українский проект –лайк на сторінку, ставай одним з нас, ставай поруч з нами!!! Слава Україні!

Приєднуйтесь до обговорення новин у Фейсбуці:  Група УКРАЇНЦІ – ЄДНАЙМОСЯ! Фейсбук. Підтримай Україну! Тисни лайк та поширюй!

Приєднуйтесь до обговорення новин у Фейсбуці: POLITINFO