У Києві зірвали фотовиставку про те, як і хто руйнує архітектурну спадщину

У Києві зірвали фотовиставку про те, як і хто руйнує архітектурну спадщину

Загрузка...

Перша демонстрація робіт мала відбутися ввечері 19 квітня у Національній музичній академії України імені Чайковського, але за годину до початку події працівники без пояснень прибрали експонати.

На виставці Фундація Терещенків мала презентувати фотографії київських будівель з поясненнями, в якому стані перебувають зараз будівлі та хто винний у їхньому «знищенні». Інформацію про архітектурні будівлі-пам’ятки збирали декілька місяців Фундація та об’єднання громадських організацій «Київське віче». Вони під час багатомісячних розслідувань з’ясували, хто власник того чи іншого будинку та за якою схемою його вивели з комунальної власності і з яким наміром об’єкт руйнують. Проте, коли гості та організатори прийшли – експонатів вже не було, розповіли автори виставки «Українській правді. Життя». Працівники консерваторії прибрали їх за годину до початку події без жодних пояснень, хоча виставку попередньо узгодили.

Фото:life.pravda.com.ua

Організатори намагались з’ясувати чому виставка скасована, проте їм відповіли, що консерваторія не може бути пов’язана з політикою.

«Я не можу це офіційно коментувати, але наскільки я знаю, ця виставка була спрямована проти чинної влади. Надсилайте офіційний запит і ми відповімо у встановлений законом термін», – прокоментував закриття перший проректор академії Анатолій Бровій.

Проте голова Фундації Олена Терещенко заперечує причетність виставки до політики, оскільки її підготували громадські організації, які хочуть врятувати ці будівлі та публічно оприлюднити це питання. На цьому вечорі також планувати благодійний вечір, зібрані кошти з якого мали піти на збереження пам’яток Києва

«Ми самі винні, що вирішили розмістити виставку у державному навчальному закладі, якою є Національна музична академія. Ми не врахували, що академія у підпорядкуванні Мінкульту і що Мінкульт навряд чи зрадіє цим фотороботам», – про це «Українській правді. Життя» розповіла Олена Терещенко.

Додамо, що цю фотовиставку не дають провести уже не вперше. Раніше Фундація намагалась провести її 18 квітня під час парламентських слухань, але їм не вдалось.

За словами Олени Терещенко, на цьому вони не здадуться, намагатимуться таки розмістити виставку у Верховній Раді, а також в інших місцях і навіть навчальних закладах столиці.

hmarochos.kiev.ua


Шановним патріотам і тим, хто бажає підтримати Україну і знати набагато більше ?!!!!

Підтримай українский проект –лайк на сторінку, ставай одним з нас, ставай поруч з нами!!! Слава Україні!

Приєднуйтесь до обговорення новин у Фейсбуці:  Група УКРАЇНЦІ – ЄДНАЙМОСЯ! Фейсбук. Підтримай Україну! Тисни лайк та поширюй!

Приєднуйтесь до обговорення новин у Фейсбуці: POLITINFO