Ігор Мізрах: «Про класичний університет»

Ігор Мізрах: «Про класичний університет»

Загрузка...

Доброго дня, наша сьогоднішня тема обговорення, стосується класичної моделі університету.

Розпочнемо, з того, що проблема вищої освіти хвилювала вчених протягом великого проміжку часу. І взагалі, як вони вважали, то ідея Університету має змінюватись, як і ідея відповідно навчання. Глобалізація, що вже відбулась у сфері освіти (Болонський процес як яскравий приклад), зумовлює пошук інших орієнтирів. Саме тому проблема гуманітарної освіти виходить на перший план. Ідея, освіти, що стане новою концепцією Університету повинна прийти на заміну традиційного університету.

Результат пошуку зображень за запитом "класичний университет"

Університети взагалі, є справжніми науковими корпораціями, які мають підтримку держави. Засади функціонування «класичного університету» не втратили своєї актуальності, і в подальші часи і викликали значний інтерес дослідників. За історичними даними, завдання «класичного університету», хоча і народились два століття тому, але є актуальними і у сьогоденні.

Вивчення історії розвитку німецьких класичних університетів для України є необхідним, щоб зрозуміти основні засади їх життя як у минулому так і у майбутньому, оскільки позитивний досвід функціонування «класичного університету» наприкінці XIX ст. досить широко використовувався в університетах Російської імперії, а це означає – і в українських університетах. Саме тому можна сподіватись, що в ході реформування вищої освіти нашої країни, цей досвід не буде забутий.

Ігор Мізрах


Шановним патріотам і тим, хто бажає підтримати Україну і знати набагато більше ?!!!!

Підтримай українский проект –лайк на сторінку, ставай одним з нас, ставай поруч з нами!!! Слава Україні!

Приєднуйтесь до обговорення новин у Фейсбуці:  Група УКРАЇНЦІ – ЄДНАЙМОСЯ! Фейсбук. Підтримай Україну! Тисни лайк та поширюй!

Приєднуйтесь до обговорення новин у Фейсбуці: POLITINFO