Ігор Мізрах «Про Незалежність України»

Ігор Мізрах «Про Незалежність України»

Загрузка...

Розпочну сьогоднішню розповідь, з однієї яскравої події нашої держави, проголошення Акту Незалежності України.

День Незале́жності Украї́ни— державне свято, яке відзначається щороку 24 серпня на честь ухвалення Верховною Радою УРСР Акта проголошення незалежності України, що є датою створення держави Україна в її сучасному вигляді.

Багато століть наш український народ боровся за власне право самому розпоряджатися рідною землею і своєю долею, за українську державу — незалежну і самостійну.

Верховна Рада України 16 липня 1990 року прийняла “Декларацію про державний суверенітет України”, в якій проголосила “державний суверенітет України як верховенство, самостійність, повноту і неподільність влади Республіки в межах її території та незалежність і рівноправність у зовнішніх відносинах”.

Картинки по запросу Про Незалежність України
Не дивлячись, на всі незгоди та супротиви більшість парламенту і опозиція були єдині в розумінні необхідності саме такого важливого кроку.

Після деяких подій які відбулися, народ все більше прагнув до самостійності і незалежності, і саме 24 серпня 1991 р. Верховна Рада України, виходячи з ситуації, що склалася внаслідок ліквідації серпневого заколоту, приймає Акт проголошення незалежності України. Це був документ величезної історичної ваги, підтверджений всенародним референдумом 1 грудня 1991 р.

В референдумі взяло участь 84,2% виборців, з яких 90,3% проголосували за незалежність України. Саме того ж дня Президентом України було всенародно (61,6 %) обрано Л.Кравчука. Розбудова української незалежної держави почала новий історичний етап.

Проголошення державної незалежності України, по-новому поставило питання її державного, економічного та політичного розвитку.

Стосовно святкування Дня Незалежності, то основні підготовки і царемонії проходять у Києві, де традиційно Президент України, дає урочистий прийом. Перші особи держави збираються для аокладання квітів до памятників видатним українцям, переважно (Володимиру Великому, Богдану Хмельницькому, Михайлу Грушевському, Тарасу Шевченку), також не оминають участь у молитві за Україну, що традиційно відбувається у Софії Київській, за участі представників усіх конфесій, які є в України.

Впродовж кількох останніх років, організовувалися святкові концерти, та урочистості. Щорічно проходить Міська виставка квітів в Печерському парку, також проводяться виставки української військової техніки на Хрещатику.

Ось, і закінчується наша цікава розповідь шановні друзі, гарного Вам дня.

Автор: Ігор Мізрах


Шановним патріотам і тим, хто бажає підтримати Україну і знати набагато більше ?!!!!

Підтримай українский проект –лайк на сторінку, ставай одним з нас, ставай поруч з нами!!! Слава Україні!

Приєднуйтесь до обговорення новин у Фейсбуці:  Група УКРАЇНЦІ – ЄДНАЙМОСЯ! Фейсбук. Підтримай Україну! Тисни лайк та поширюй!

Приєднуйтесь до обговорення новин у Фейсбуці: POLITINFO