Сесія Вінницької міської ради проходила під вигуки з вимогами припинити відключення електроенегрії

Сесія Вінницької міської ради проходила під вигуки з вимогами припинити відключення електроенегрії

Загрузка...

 

Сьогодні, 26 грудня, у Вінниці проходила чергова сесія міської ради.
Перед приміщенням зібралися близько сотні активістів з плакатами.
Як відомо, за кілька днів до сесії містом розповсюджувалися листівки під назвою «Судний День для влади» із закликом зібратися на акцію з вимогами припинити віялові відключення електроенергії.
Як прокоментував ситуацію сайту ilikenews.com народний депутат України Геннадій Ткачук, будь-які мітинги – це прояв волевиявлення народу, але вони не повинні переходити меж здорового глузду.
– Звичайно, громадяни  мають право відстоювати свої інтереси, але головне, щоб мітинги проходили цивілізовано, не були проплачені, адже люди повинні чітко розуміти, що можуть стати маріонетками в чужій брудній грі, – каже політик. – Ми вже маємо приклад так званих «тітушок», тому повторення подібної ситуації допустити не можна. Люди не повинні дозволити маніпулювати собою, вони повинні відстоювати власні переконання – мирно і без порушень громадського порядку.
Стосовно відключень ектроенегії, то як зауважив Геннадій Ткачук, мітингувати варто не під міською радою, а під «Вінницяобленерго», адже міська рада не має нікого відношення до цього підприємства.
– Звичайно, ситуація, коли підприємці не мають можливості працювати по 6 годин на добу, коли графіки відключень не виконуються – неприпустима. – каже Геннадій Ткачук. На жаль, зараз в Україні склалася така ситуація, що ми змушені терпіти відключення електроенергії. Однак вони повинні проводитися згідно графіків і люди повинні володіти такою інформацією.
Під час мітингу активісти також вимагали звільнення з-під варти місцевого революціонера Юрія Хорта (Павленка).
Як каже нардеп Геннадій Ткачук, у будь-якій цивілізованій державі пріоритетом повинно бути верховенство права.
– По всім справам мають бути проведені якісні розслідування. Якщо людина дійсно є винною у злочині – вона має бути покарана, якщо ні – повинна бути виправдана та звільнена. Все повинно відбуватися в рамках закону, уповноважені органи повинні дати гідну правову оцінку діям підсудних, – зауважив політик.
За словами Геннадія Ткачука, сьогоднішній мітинг під стінами міської ради та заклики, які там лунали, – це спроба не аргуметованої критики дій міської влади, чергова спроба дестабілізації ситуації в місті та області.
– Я ще раз наголошую, що не можна допускати дестабілізації та розгойдування ситуації в місті та області, – каже Геннадій Ткачук. – Варто чітко  усвідомити, що ворог в нас спільний – зовнішній агресор, прояви сепаратизму всередині країни, корупція та економічна криза. Зараз варто об’єднати зусилля і спільно боротись за краще майбутнє.
Джерело: http://gennadiytkachuk.blogspot.com/2014/12/blog-post_26.html