Хто за це відповість? Нітрати у питній воді та недовкладання продуктів: в...

Хто за це відповість? Нітрати у питній воді та недовкладання продуктів: в області перевірили школи та садочки

Загрузка...

Також є випадки незадовільного санітарного утримання харчоблоків.

У Коростенському, Коростишівському, Лугинському, Пулинському районах – незадовільне санітарне утримання харчоблоків навчальних закладів. А вода у дошкільних закладах Пулинського, Баранівського, Народицького, Ємільчинського, Любарського, Житомирського районів не відповідає гігієнічним вимогам. Про це 2 березня повідомили у ДУ “Житомирський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України”.

“Впродовж минулого року спеціалісти дослідили 3 тис. 599 зразків готових страв на визначення калорійності, з них 286 не відповідали затвердженим нормам. Найбільшу кількість недовкладення  продуктів харчування у страви зареєстрували у школах  Андрушівського, Черняхівського, Пулинського, Любарського районів та у дошкільних навчальних закладах Черняхівського, Любарського, Житомирського районів. Крім того, підрозділи лабораторного центру за мікробіологічними показниками дослідили 3 тис. 932 проби страв, із них у 265  висіяли бактерії групи кишкової палички, найбільша їх кількість зареєстрували у Пулинському районі –10 зразків, Ружинському  районі – 8 зразків, Лугинському районі – 8 зразків, Олевському районі – 115 зразків. А за результатами досліджень гігієнічних змивів з технологічного обладнання, посуду, спецодягу та рук персоналу харчоблоків із 33 тис. досліджених проб позитивних висіяли 2 тис. 202 проби, що свідчить про незадовільне санітарне утримання харчоблоків дитячих закладів у Коростенському, Коростишівському, Лугинському, Пулинському районах. Також відібрали і дослідили 7 тис. 130 зразків питної води. З них, 17,5%  досліджених проб не відповідали гігієнічним вимогам за рахунок перевищення вмісту нітратів, заліза, за бактеріологічними показниками. Споживання такої води є небезпечною для здоров’я дітей. Найбільша кількість проб води, що не відповідала вимогам за фізико-хімічними показниками, зареєстрували у дошкільних закладах Пулинського, Баранівського, Народицького, Ємільчинського, Любарського, Житомирського районів. За мікробіологічними показниками найбільша кількість відхилень у воді виявлена у навчальних закладах Коростенського, Малинського, Радомишльського, Новоград-Волинського, Олевського, Ємільчинського, Чуднівського, Любарського районів”, – йдеться у повідомленні.

Також  в закладах відібрали 992 зразки кулінарних виробів і у 6 випадках була виявлена неякісна термічна обробка. Такі результати мали місце у Хорошівському, Коростенському, Брусилівському, Пулинському, Олевському, Ємільчинському районах.

vgolos.zt.ua


Шановним патріотам і тим, хто бажає підтримати Україну і знати набагато більше ?!!!!

Підтримай українский проект –лайк на сторінку, ставай одним з нас, ставай поруч з нами!!! Слава Україні!

Приєднуйтесь до обговорення новин у Фейсбуці:  Група УКРАЇНЦІ – ЄДНАЙМОСЯ! Фейсбук. Підтримай Україну! Тисни лайк та поширюй!

Приєднуйтесь до обговорення новин у Фейсбуці: POLITINFO