Радник Яценюка намагається поставити свою людину на «Укрпошту»

Радник Яценюка намагається поставити свою людину на «Укрпошту»

Яценюк, корупціонер, радник, Малін.

Загрузка...

Радник Арсенія Яценюка Олександр Малін досі не залишає намірів протиснути свою людину на посаду генерального директора «Укрпошти» і пропонує кандидатуру “нікому не відомої” особи заради збереження корупційних схем.

Відомий корупціонер Олександр Львович Малін, що донедавна був першим заступником міністра інфраструктури України, потрапив до списку керівних працівників виконавчої влади,які підлягають звільненню від займаних посад відповідно до Закону України “Про очищення влади” (люстрацію). Проте, люстрації Малін зумів уникнути, написавши в жовтні – до набуття чинності цього закону – заяву про звільнення за власним бажанням. Як відомо, Олександр Малін обіймав посади начальника управління торгівлі Одеської міськради, працював у податковій. При Едуардові Матвійчуку був віце-губернатором Одеської області. Отже, на найближчі 10 років, через дію закону «Про очищення влади» він може забути про державну службу.

З інтернету можна дізнатися про астрономічні суми відкотів і хабарів, які брав віце-губернатор Малін, про його різноманітні оборудки, про його власний чималий і розкішний автопарк, про великі земельні ділянки і дорогу нерухомість. Також інтернет-ЗМІ інформують, що Малін з 2009 року є членом «Фронту змін», особистим другом прем’єр-міністра України Арсенія Яценюка і сьогодні він є його радником. Ця дружба допомогла Маліну в березні 2014 обійняти посаду керівника Держагенції автомобільних доріг України (“Укравтодор”). У червні 2014 він став першим заступником міністра інфраструктури і негайно почав «кришувати» Укрпошту та впроваджувати туди своїх людей. Через два дні після свого призначення, Малін проштовхнув на посаду директора Київської дирекції «Укрпошти» свогодруга – депутата Одеської облради Володимира Гуркова.

Саме завдяки заступництву Маліна на «Укрпошті» чималий час орудувала зграя розкрадачіві корупціонерів, якою керував в.о. директора М. Паньків і куди входили його заступники – Р. Стасів, В. Веселий, П. Гуртовий. Одним із натхненників і організаторів корупційних схем там був Володимир Гурков. Після звільнення Маліна з посади першого заступника міністра інфраструктури, банда корупціонерів з «Укрпошти» без його заступництва не зуміла довго утриматися на державному підприємстві і сьогодні майже вся звільнена.

Втім, Малін намагався поновити втрачений контроль над Втім, Малін намагався поновити контроль над підприємством, провести швидку рокіровку і замінити одіозного М.Паньківа на В.Гуркова. Проте цій комбінації завадив величезний корупційний шлейф Гуркова, якого вдалося пристроїти лише керівником Одеської дирекції «Укрпошти». Однак Малін досі не залишає намірів проштовхнути свою людину на посаду генерального директора «Укрпошти». Для цього радник Малін радить кандидатуру особи, яку «ніхто не знає, проте вона не заплямована корупцією».

Хоча це виглядає комічно – як можна бути людиною Маліна і не бути заплямованим корупцією? І для чого, врешті-решт, досвідчений корупціонер Малін просуває нікому не відому персону з вулиці очолювати велике і непросте державне підприємство? Для удосконалення там технологічних процесів чи заради збереження корупційних схем своїх вже звільнених підопічних? Здогадайтеся самі.

Людмила Осипенко

Читайте також:

Організатор прокладок Гурков

Корупціонера Паньківа звільнили з «Укрпошти»

Щоб заспокоїти громадськість, в «Укрпошті» готують кадрові перестановки

«Укрпошта» – як показник корумпованості влади

Момент істини для міністра інфраструктури Андрія Пивоварського

Голова СБУ звернувся до Прем’єр-міністра з вимогою припинити корупцію в «Укрпошті»

«Укрпошта» – сумні підсумки 2014 року

Автор: Левчук Олег Михайлович