Ручна суддя зняла арешт майже зі 100 млн грн, поцуплених Трухановим

Ручна суддя зняла арешт майже зі 100 млн грн, поцуплених Трухановим

Загрузка...

Суддя Солом’янського суду Києва Людмила Кізюн зняла арешт з половини коштів, отриманих з бюджету Одеси фірмою «Девелопмент еліт» за адмінбудинок колишнього заводу «Краян», де розмістили «Європейську мерію».

Як повідомляє видання Думская, днями вона задовольнила клопотання адвоката компанії і розблокувала на її рахунку 92 млн 340 тисяч 718 гривень. Всього, нагадаємо, в рамках кримінального провадження №52016000000000411, яке розслідує НАБУ, було заарештовано 185 млн грн.

Представник «Девелопмент еліт» заявив в суді, що 9 січня 2018 року, між фірмою і міськрадою був укладений новий договір, на підставі якого вартість об’єкта знизилася з 185 млн грн до 90 мільйонів.

Крім того, як з’ясувалося, що в листопаді 2017 року Київський науково-дослідний інститут судових експертиз на підставі постанови детектива НАБУ оцінив будинок на Косівській, 2Д і встановив, що він коштує 92 млн 340 тисяч 718 грн. Саме цю суму суддя і залишила під арештом. Решта продавець обіцяв повернути в бюджет міста.

Видання відзначає, що договір, про який йде мова, мав бути затверджений міськрадоюа, однак цього досі не сталося: сесія ніяк не збереться через відсутність кворуму.

Таким чином, ніхто з чиновників мерії підписувати його не мав права.

Перед розглядом клопотання адвоката «Девелопмент еліт» Спеціалізована антикорупційна прокуратура заявила відвід судді Кізюн (по ній, до речі, є висновок Громадської ради доброчесності про невідповідність критеріям доброчесності та професійної етики), але його відхилили.

argumentua.com


Шановним патріотам і тим, хто бажає підтримати Україну і знати набагато більше ?!!!!

Підтримай українский проект –лайк на сторінку, ставай одним з нас, ставай поруч з нами!!! Слава Україні!

Приєднуйтесь до обговорення новин у Фейсбуці:  Група УКРАЇНЦІ – ЄДНАЙМОСЯ! Фейсбук. Підтримай Україну! Тисни лайк та поширюй!

Приєднуйтесь до обговорення новин у Фейсбуці: POLITINFO