Блокування Експресу: дві зустрічі за участю міністра Омеляна за закритими дверима завершились...

Блокування Експресу: дві зустрічі за участю міністра Омеляна за закритими дверима завершились безрезультатно. Коментар редакції

Загрузка...

Дві тристоронні зустрічі, у якій взяли участь представники держпідприємства “Укрпошта”, газети “Експрес” та міністр інфраструктури та транспорту Володимир Омелян не призвели до необхідного результату.

Про це повідомляє expres.ua. Міністр висловив чітку позицію, що будь-які перешкоди у доставці газет – неприпустимі. “У моїй родині здавна читають газету “Експрес”, інші видання, які випускає ця група. Ситуація, що склалася, є дуже неприємною, вона має бути якнайшвидше розв’язана”, – заявив міністр у вступному слові.

Зустрічі тривали понад три години, переривались на технічні консультації, однак, у підсумку, оптимальне рішення, яке б захищало інтереси сотень тисяч читачів, не ухвалено. “З нашої точки зору, зустрічі завершились безрезультатно, оскільки блокада газети “Експрес” триває, рішення про відновлення доставки газет передплатникам не ухвалено, – пояснюють у редакції.

– Під час консультацій з провідними спеціалістами “Укрпошти” ми дійшли згоди, що в доволі короткі терміни, після швидкої ревізії, є усі технічні можливості відновити доставку газет читачам “Експресу” та інших заблокованих газет нашої компанії. Усе, що потрібно у цій ситуації, – це політичне рішення. Але його немає. Людина, яка дала незаконну вказівку заблокувати “Експрес”, повинна відкликати свою вказівку, щоб блокування незалежної газети нарешті припинилось. Ми бачили, що міністр Омелян докладав зусиль, аби блокада була припинена.

Але ця зустріч наочно продемонструвала, що рішення про атаку на газету ухвалене на вищому рівні, ніж міністерський”. Нагадаємо, у центрі обробки преси “Укрпошти” знову відмовилися прийняти свіжий, вже третій, номер газети “Експрес”, надрукований для передплатників. Працівники пошти аргументували свої дії так: “У нас немає дозволу”. Акції протесту журналістів проти порушення засад свободи слова та блокування розповсюдження газети тривають уже декілька тижнів. Сьогодні працівники медіа організували лаконічний фото-флешмоб. Під час однієї з акцій — у день візиту Петра Порошенка до Львова  — журналістів безпідставно затримала поліція.

expres.ua


Шановним патріотам і тим, хто бажає підтримати Україну і знати набагато більше ?!!!!

Підтримай українский проект –лайк на сторінку, ставай одним з нас, ставай поруч з нами!!! Слава Україні!

Приєднуйтесь до обговорення новин у Фейсбуці:  Група УКРАЇНЦІ – ЄДНАЙМОСЯ! Фейсбук. Підтримай Україну! Тисни лайк та поширюй!

Приєднуйтесь до обговорення новин у Фейсбуці: POLITINFO