Господарський суд заборонив Укрпошті повертати кошти передплатникам газети Експрес та десятка інших...

Господарський суд заборонив Укрпошті повертати кошти передплатникам газети Експрес та десятка інших заблокованих видань

Загрузка...

Наказ видано за позовною заявою газети Експрес, щоб зупинити незаконні дії керівництва ДП “Укрпошта”. Документ набрав чинності 4 січня. 

“У позові ми просили суд заборонити вчиняти “Укрпошті” будь-які дії, пов”язані з поверненням коштів передплатникам газет “Експрес”, “Моя сповідь”, “Добрий лікар”, “Порадник господаря”, “Історія плюс”, “Зайчик”, – коментує Олексій Малярчук, юрист газети “Експрес”. –- Відтак господарський суд задовільнив позовну заяву й заборонив “Укрпошті” повертати передплатникам кошти за передплачені на 2018 рік видання.

“Укрпошта” у період з вересня по грудень минулого року зібрала кошти за передплату в сотень тисяч людей по всій країні. А з початку року, поза сумнівом, за вказівкою із певних високих кабінетів, вдалася до абсолютно протиправних дій – блокування доставки газет передплатникам, шантажу, дезінформації читачів про невихід наших видань, незаконного повернення їм коштів.

Ми будемо діяти відповідно до чинного договору на розповсюдження газет за передплатою – до виконання “Укрпоштою” усіх зобов’язань перед людьми. Ми продовжимо виготовляти тиражі усіх газет на виконання чинного договору”.

До слова, сьогодні економісти газети “Експрес” оприлюднили цифру загального боргу “Укрпошти” перед компанією-видавцем газети “Експрес” – це понад 70 мільйонів гривень.

“Договір був укладений між “Укрпоштою” та компанією-видавцем газети “Експрес”, і він залишається чинним – до виконання сторонами своїх зобов’язань, – пояснює Олексій Малярчук. – За цим договором “Укрпошта” повинна прозвітувати та розрахуватись за прийняту передплату на 2018-ий рік. Станом на 4 січня  борг “Укрпошти” перед газетою перевищив 70 мільйонів гривень. Ця сума включає прямі зобов’язання, а також різні штрафи за порушення умов договору, збитки і т.д.. Ми будемо порушувати питання про погашення “Укрпоштою” боргу в повному обсязі. А питання відповідальності керівництва “Укрпошти” за незаконні та аморальні дії у період з 1-ого по 8-ме січня, коли передплатників газети Експрес на поштових відділеннях масово дезінформували, що газета закривається, шляхом обману повертали кошти – це питання вивчатимуть слідчі відповідно до Кримінального кодексу”.

Як відомо, “Укрпошта”, найбільша державна мережа розповсюдження газет, минулого тижня розпочала блокувати доставку газет передплатникам видання “Експрес”, не маючи на це жодних правових підстав. На знак протесту проти таких дій журналісти газети “Експрес” провели першу попереджувальну акцію протесту. Вони вважають, що дії Укрпошти є елементом політичної атаки влади на незалежну газету, мета якої – змусити видання змінити свою незалежну редакційну політику. “У найближчі дні на “Укрпошту” буде доставлено понад 600 тисяч газет, які люди передплатити по всій країні. Зокрема, завтра, у середу,  ми привеземо на Укрпошту новий, другий номер газети “Експрес” – майже 180 тисяч примірників – для доставки передплатникам. У разі, якщо завтра безглузда блокада продовжиться, журналісти газети “Експрес” будуть змушені відновити акції протесту, вони стануть більш активними”, – заявили у редакції. Нагадаємо, про блокаду видання та утиски свободи слова журналісти газети “Експрес” заявили в кінці минулого року. Газета “Експрес” вперше за свою історію вийшла у світ з трьома протестними сторінками (ФОТО).  А всі закиди “Укрпошти” газета “Експрес” спростувала попунктно.

“Наступним нашим кроком буде звернення до суду з позовом про стягнення усієї суми заборгованості, котра сформувалася “Укрпоштою” перед нами”, – підсумовує Олексій Малярчук.

expres.ua


Шановним патріотам і тим, хто бажає підтримати Україну і знати набагато більше ?!!!!

Підтримай українский проект –лайк на сторінку, ставай одним з нас, ставай поруч з нами!!! Слава Україні!

Приєднуйтесь до обговорення новин у Фейсбуці:  Група УКРАЇНЦІ – ЄДНАЙМОСЯ! Фейсбук. Підтримай Україну! Тисни лайк та поширюй!

Приєднуйтесь до обговорення новин у Фейсбуці: POLITINFO