Юрист Експресу: Нова позиція Укрпошти — це відвертий цинізм

Юрист Експресу: Нова позиція Укрпошти — це відвертий цинізм

Загрузка...

Гендиректор “Укрпошти” Ігор Смілянський, коментуючи той факт, що держпідприємство досі не продовжило дію договору на розповсюдження газети “Експрес” передплатникам, заявив: “Офіційно заявляю – готовий офіційно підписати з ними договір на загальних умовах одразу після того, як вони компенсують нам збитки по поверненню передплати”. Про це повідомляє “Детектор медіа”.

Юрист газети “Експрес” Олексій Малярчук каже, що така позиція – зайвий доказ політичного характеру блокування газети: “Майже сімсот тисяч людей оформили передплату на наші видання, зокрема майже 200 тисяч – на газету “Експрес”. “Укрпошта” без нашої вказівки, абсолютно незаконно, в односторонньому порядку розпочала повертати людям кошти за передплату. Вони не мають на це жодного юридичного права, адже прийняли від людей гроші за договором доручення, повертати кошти вони мали б лише за нашою вказівкою. Ми таких вказівок “Укрпошті” не давали.

“Укрпошта” також блокує підписання продовження договору на розповсюдження газети у новому році. І ось тепер гендиректор, загнавши ситуацію в тупик, намагається переставити усе з ніг на голову. А все дуже просто: держпідприємство не повинно бути інструментом політичного тиску на незалежні газети. Ми підписали документ про продовження договору, “Укрпошта” – ні, а це все, що потрібно, щоб зняти блокування газети “Експрес” по всій країні.

Люди, які замовили блокаду газети “Експрес”, мають дати можливість “Укрпошті” повернутись до звичайної господарської діяльності, і тоді конфлікт буде вичерпано. Поки що ми не бачимо відповідних кроків, йдуть цілеспрямовані утиски найбільшої україномовної газети України. Ми не згідні із цим і будемо боротися за право людей читати те, що вони хочуть, а не те, що їм нав’язують”.

Нагадаємо, під стінами ЛОДА зараз триває масштабна акція протесту “Червона картка для Гройсмана”. Працівники медіа вимагають негайного припинення блокади доставки газет передплатникам.  Багатотижнева блокада “Укрпоштою” незалежного видання розпочалася у жовтні. Минулого тижня газета “Експрес” вперше за свою історію вийшла у світ з трьома протестними сторінками (ФОТО). Усі закиди “Укрпошти” газета “Експрес” спростувала попунктно.   Тим часом відомі люди висловили свої думки з приводу цієї ситуації. Зокрема, Герой України Степан Хмара назвав це свавіллям влади. Політичний і громадський діяч Олесь Доній заявив, що “влада цілковито бере мас-медіа під свій контроль”. Директор Українсько-американського бюро захисту прав людини Семен Глузман висловив підтримку найбільшому незалежному україномовному виданню, зазначивши, що “Експрес” для багатьох – як ковток повітря.

m.expres.ua


Шановним патріотам і тим, хто бажає підтримати Україну і знати набагато більше ?!!!!

Підтримай українский проект –лайк на сторінку, ставай одним з нас, ставай поруч з нами!!! Слава Україні!

Приєднуйтесь до обговорення новин у Фейсбуці:  Група УКРАЇНЦІ – ЄДНАЙМОСЯ! Фейсбук. Підтримай Україну! Тисни лайк та поширюй!

Приєднуйтесь до обговорення новин у Фейсбуці: POLITINFO