Смерть на будівництві: у Харкові розслідують падіння балки у 300 кг на...

Смерть на будівництві: у Харкові розслідують падіння балки у 300 кг на робітника

Загрузка...

Прокуратура Харківської області затвердила перекваліфікацію у провадженні щодо травмування працівника під час реконструкції Харківського зоопарку.

Про це журналістам розповіла керівник місцевої прокуратури №1 Катерина Шевцова, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“За офіційними даними, під час виконання будівельних робіт з підвищеною небезпекою у Харківському зоопарку, де зараз триває реконструкція, на 19-річного працівника будівельної фірми впала металева стійка вагою близько 300 кг. Потерпілий зі значними травмами був доставлений до лікарні. Правоохоронці розпочали досудове розслідування за ч. 1 ст. 272 КК України (порушення вимог законодавства про охорону праці, яке заподіяло шкоду здоров’ю людини)”, – зазначила прокурор.

За її словами, 29 листопада юнак помер у лікарні: “Сьогодні прокуратура погодила перекваліфікацію на ч. 2 тієї ж статті (порушення вимог законодавства про охорону праці, що спричинило загибель людей).

“В рамках кримінального провадження призначена судово-медична експертиза та дослідження в області безпеки життєдіяльності і охорони праці”, – додала прокурор.

За її словами, досудове розслідування триває: “Максимальна санкція статті – сім років позбавлення волі”.

Як повідомляв Укрінформ, 14 листопада під час реконструкції Харківського зоопарку на юнака-будівельника впала залізна балка. Внаслідок події працівник отримав переломи кісток тазу та плеча.

ukrinform.ua


Шановним патріотам і тим, хто бажає підтримати Україну і знати набагато більше ?!!!!

Підтримай українский проект –лайк на сторінку, ставай одним з нас, ставай поруч з нами!!! Слава Україні!

Приєднуйтесь до обговорення новин у Фейсбуці:  Група УКРАЇНЦІ – ЄДНАЙМОСЯ! Фейсбук. Підтримай Україну! Тисни лайк та поширюй!

Приєднуйтесь до обговорення новин у Фейсбуці: POLITINFO