Що спонукає українців купувати айфони?

Що спонукає українців купувати айфони?

Загрузка...

Українці вишикуються в черги за новенькими яблучними смартфонами, попри офіційно низькі зарплати і невисокий рівень життя в країні.

Що ж спонукає їх купувати найдорожчі телефони і чи дійсно кожний із нас може дозволити собі iPhone8,  журналісту видання Persona.Top розповів експерт з експорту Олег Мирошніченко.

Олег Мирошніченко

iPhone 8 вже стає популярнішим за попередника

Як повідомили в інтернет-магазині “Цитрус”, айфони традиційно лідирують.

“Наразі можемо сказати, що попит на iPhone 8 перевищив попит на сьому версію смартфона Apple на 15%. Окрім цього, відзначимо, що кожен 15-ий телефон, придбаний у нас – це iPhone”.

Секрет – розвинена ІТ-галузь

За словами експерта з експорту, одним із факторів того, що українці часто купують айфони є те, що в Україні досить розвинена ІТ-галузь.

“У нас кількість людей, які добре розуміються на техніці і можуть її оцінити і використати, є досить великою. Такі люди, до речі, отримують не маленькі зарплати. І ці зарплати не обов’язково відображаються у статистичної звітності, оскільки часто є послугами, які оплачується з-за кордону”, – пояснює Олег Мирошніченко.

Українці можуть дозволити собі айфони

Окрім цього він відзначив, що частина економіки перебуває у тіні, тому ми не можемо з впевненістю говорити про невеликі зарплатні українців, котрі не можуть собі дозволити купити дорогий гаджет.

Експерт стверджує, що при цьому не варто ігнорувати ринок підробок.

“Ринок айфонів-копій (підробок) є також значним. Тому, якщо ви бачите людей з айфонами на вулиці, це не обов’язково справжні iPhonе”, – відзначив Олег.

Сьомий айфон лідирує за кількістю продажів у світі

У світі, як повідомили експерти аналітичного центру Canalys, лідером з продажу за 3-ій квартал цього року став сьомий айфон. “Яблучна” компанія за цей період продала таких смартфонів 13 мільйонів штук. Другу сходинку в рейтингу зайняв iPhone 6s. Для прикладу – дешевший смартфон Samsung Galaxy J2 Prime – тільки на третій позиції. Остання версія iPhone в топ-5 рейтингу Canalys поки що не увійшла.

Інфографіка

Автор: Ірися Герцун

persona.top


Шановним патріотам і тим, хто бажає підтримати Україну і знати набагато більше ?!!!!

Підтримай українский проект –лайк на сторінку, ставай одним з нас, ставай поруч з нами!!! Слава Україні!

Приєднуйтесь до обговорення новин у Фейсбуці:  Група УКРАЇНЦІ – ЄДНАЙМОСЯ! Фейсбук. Підтримай Україну! Тисни лайк та поширюй!

Приєднуйтесь до обговорення новин у Фейсбуці: POLITINFO