Так ми з вами нову країну не побудуємо, або старі схеми “недолюстрованих”

Так ми з вами нову країну не побудуємо, або старі схеми “недолюстрованих”

Загрузка...

Осьо виписка по зарплатній карті.

Фото Kateryna Handziuk.

Це зарплата за серпень, відпускні та відсотки, які нараховує мені банк на залишки по карті. Я досі живу у квартирі моїх батьків і не планую купувати нерухомість, бо життя бентежне, світ великий, аренду платити вигідніше, ніж іпотеку. Я не маю власного авта і не вмію нормально паркуватися, аби хотіти власне авто, тому мене возить службовий ланос. І то рідко, у нас тут, знаєтє лі, в місцевому самоврядуванні жорсткі ліміти. При цьому я не жаліюся на життя і не вважаю, що треба хизуватися чиновнику бідністю. Мене влаштовує навіть зарплата на службі, я можу дозволити собі багато речей і думаю, що живу непогано. Я п’ю з вами пиво в одних барах на райончику, котики, і ви це знаєте. У нас надто маленьке місто, аби приховувати свої статки.

А оце я тегаю вам Артем Антощук. Артем – начальник управління захисту економіки в Херсонській області. Осьо його декларація https://goo.gl/GBVYxu 

У Артема машини, землі, квартири і дружина, як заведено у міліціонєров, добре заробляє і його содєржит, вєрім, чо уж. В принципі, мене мало хвилюють статки чесного поліціянта Артема, бо все одно буде чергова революція, в якій непереатестована по-людськи поліція згорить, але от шо обурює.

Вже через третю людину нам з першим заступником міського голови Игорь Козаков передають пропозиції від Артема. Полягають вони в наступному.

Для Управління захисту економіки аксіоматично, що міська влада краде бюджетні гроші у кількості 30% з усього. За версією Артема вони розподіляються між нами пропорційно. Але ви не думайте, що Артема хвилює неподобство у вигляді ймовірного розкрадання коштів. Артем наполегливо просить свої 3%. Артем дістав вже їх просити. Артеме, навіщо вони вам, у вас така багата дружина! Допоки ці 3% йому не віддадуть, він погрожує затягати по допитах у лівих справах всіх, хто не платить дань. Благо, шісток у мусорів завжди в ізбиткє, є кому катать безсенсові заяви.

Так, наприклад, мене допитували щодо того, чому я працюю всупереч рішенню плєнуму ВЦСПС, адже це корупція. Справа кримінальна. За плєнум совєцкіх профсоюзов. Бо не чтіть плєнум – це корупція. Є кримінальна справа за те, що біля Головпоштамту поклали плитку прямо на старий асфальт, а може він би комусь знадобився, чого його не зняли, прям на нього поклали, зовсім здуріли. Є кримінальні справи про зниклі фундаментні блоки школи, які, власне, стали фундаментом, але як ти тепер це доведеш, чиновнику, давай, доводь. Походи, друже, щодня в поліцію, а там може більш зговорчівим станеш. Ти став справжнім українським чиновником, якщо фраза “63 стаття” викликає у тебе сумну посмішку.

Всі ці фантазії Артема Антощука мають на меті якось примусити сотруднічять. Бо от ті переговорщики, які приходили, саме це і роблять. Описують переваги. Артьом прікроєт! Окремий привіт тим численним співробітникам, які так яросно кидаються виконувать усі накази керівництва, а коли спитаєш, нафіга, опускають очі, кажуть, ну ти ж розумієш, наказ. Ні, не розумію. Старанні виконавці мене бісять ще більше, ніж ті, хто віддає накази.

В зв’язку з цим, Артеме Ігоровичу, ось вам моя відповідь. Шоб не передавать через посильних, я краще публічно озвучу.

1. Платить мусорам за пижжені гроші може лише політик, який мріє все життя залишатись на посаді типу голови сільради чи начальника управління. Добровільно сідать на ланцюг акабів, коли на меті політична кар’єра – недальновидно.

2. Для того, аби сплатить вам 3% з 30%, які ви всім брешете, що ми тут крадем, мені їх і справді треба вкрасти. А я цього не робитиму, навіть ціною нашої з вами потенційної дружби (сарказм). У мене інше бачення того, чим має займатись посадова особа.

3. Я не бачу сенсу звертатись в правоохоронні органи, бо в Херсоні це все так прогнило, що нема такої заяви, таємниці чи слідчої дії, яку тобі не віддадуть за суму від 100 до 500 доларів. Ваші ж колеги вас побриють на бабло у разі моєї офіційної заяви, але цього недостатньо.

4. Тому я дуже хочу, аби вас звільнили, але нам так не пощастить, принаймні, поки в області працюватиме ваш собутильнік, то хай може деінде переведуть. Бо доведеться далі присвятить вам кілька рубрик і все ж розказати та показати, де ви просто обілєтілі людей, аби не давати реальним справам ходу, в де регулярно носять по 3-5%.

5. Я не розумію, чого всі мовчать. Всі ржали зі слова хунта, али ми живем реально у країні, де мусорська хунта править бал, і мені це капєц як набридло. Бо це і є те, що ви називаєте корумпованою системою. Ти потрапляєш всередину і ти змушений красти, бо або ти разом з мусором, що тебе покриває, крадеш, або мусор дістає тебе так, що ти йдеш і тебе міняють на більш сговорчівого і покладістого.

6. Артеме Ігоровичу, ані я, ані мої колеги не планують з вами домовлятися і не плануємо вам платити. Бо ви, окрім того, що рекетір в погонах, ви ще поганий правоохоронець. Бо не знаєте, де крадуть і хто краде. Або робите вигляд, що ще гірше. Ви звітуєте якимись дрібними затриманими клєрками, тоже ок, тоже треба, але осліпли і не бачите, наприклад, депутатськіх шалостєй. А в деякі сфери навіть боїтесь дивитись.

7. Наостанок моя вам пропозиція. Чєм богати. Пришліть гонца, заберіть свої 3% з моїх зароблених на службі статків, якщо вже вам так треба гроші. Це 574,75 грн. Чи карточку прівата в лічку киньте, я на неї скину через термінал, але тоді бєз мєлочі, не обіжайтесь.

Колеги з інших міст і органів влади, я переконана, що у вас так само, але ви здебільшого залякані або звикли платити. Так ми з вами нову країну не побудуємо. Кого тут потегать? Кому цей пост показать? Хто ще не знає, що в державі сьогодні отак все працює? Скільки таких антощуків з багатими дружинами по всій Україні сидить? Юрій ЛуценкоАрсен Аваков, скільки лайків зібрати під цим постом, аби хоч щось змінилося?

Ми мали б спільну роботу робить з правоохоронцями, на одну ж державу працюєм. А замість цього що?

Kateryna Handziuk

Шановним патріотам і тим, хто бажає підтримати Україну і знати набагато більше ?!!!!

Підтримай українский проект –лайк на сторінку, ставай одним з нас, ставай поруч з нами!!! Слава Україні!

Приєднуйтесь до обговорення новин у Фейсбуці:  Група УКРАЇНЦІ – ЄДНАЙМОСЯ! Фейсбук. Підтримай Україну! Тисни лайк та поширюй!

Приєднуйтесь до обговорення новин у Фейсбуці: POLITINFO