У Раді розробляють пакет законопроектів Кримська платформа

У Раді розробляють пакет законопроектів Кримська платформа

Загрузка...

Про це в інтерв’ю агентству «Інтерфакс-Україна» повідомив співголова МФО, народний депутат із фракції «Голос» Рустем Умеров.

«Ми з представниками інших фракцій сформували список законопроектів, які хочемо просунути до 18 травня і до 23 серпня. Умовно ми назвали його пакетом законів «Кримська платформа». Наразі розробляємо ці законопроекти, і сподіваюся, деякі з них будуть ухвалені найближчим часом», – сказав Умеров.

Водночас він уточнив, що до цього пакету попередньо увійдуть майже 20 законопроектів.

«З них ми підготували першу тріаду законопроектів – про корінні народи, про статус кримськотатарського народу, про внесення змін до Конституції України в частині питань Криму. Також є ідеї законопроектів щодо водопостачання, про політв’язнів, про скасування вільної економічної зони «Крим». Ухвалення яких саме ініціатив є більш пріоритетним до 18 травня, а яких – до 23 серпня, вирішуватимемо разом з колегами в парламенті, з Кабінетом Міністрів та Офісом президента», – сказав парламентарій.

Детальніше про реакцію Кремля і його кримських прибічників на створення Кримської платформи – міжнародного майданчика по деокупації Криму – дивіться у відеоблозі Валентини Самар Кримська платформа: чому так біситься Росія?

Нагадаємо:

  • 23 вересня 2020 року президент Володимир Зеленський на загальних дебатах 75-ї сесії Генасамблеї ООН запросив друзів України долучитися до створення міжнародної платформи щодо деокупації Криму. 29 вересня Зеленський закликав депутатів Європарламенту до співпраці в створенні міжнародної платформи з деокупації Криму.
  • 26 лютого 2021 року Володимир Зеленський підписав указ, яким доручив уряду організувати й запустити Кримську платформу, а також реалізувати заходи для розвитку й підтримки кримськотатарської мови, культури та захисту прав мешканців тимчасово окупованого Криму. Також президент затвердив персональний склад Організаційного комітету з підготовки та проведення в Україні установчого Саміту Кримської платформи, до якого увійшли керівники центральних органів виконавчої влади, Офісу президента, а також Меджлісу кримськотатарського народу.

https://korupciya.info/9269-u-radi-rozroblyayut-paket-zakonoproektiv-krims-ka-platforma-8211-umerov.html

Шановним патріотам і тим, хто бажає підтримати Україну і знати набагато більше ?!!!!

Підтримай українский проект –лайк на сторінку, ставай одним з нас, ставай поруч з нами!!! Слава Україні!

Приєднуйтесь до обговорення новин у Фейсбуці:  Група УКРАЇНЦІ – ЄДНАЙМОСЯ! Фейсбук. Підтримай Україну! Тисни лайк та поширюй!

Приєднуйтесь до обговорення новин у Фейсбуці: POLITINFO