Колишній топменеджер «ПриватБанку» Яценко після затримання переписав на родину мільйони гривень

Колишній топменеджер «ПриватБанку» Яценко після затримання переписав на родину мільйони гривень

Загрузка...

Колишній перший заступник голови правління «ПриватБанку» Володимир Яценко після затримання у справі про розтрату грошей банку переписав десятки мільйонів гривень на цивільну дружину та доньку.

Про це пише «Слідство.Інфо» з посиланням на дані Єдиного державного реєстру Мін’юсту.

Журналісти-розслідувачі зазначають, що ввечері 22 лютого, після того, як Національне антикорупційне бюро України затримало Яценка в аеропорту «Бориспіль», його цивільній дружині перейшли його корпоративні права в кількох компаніях.

Зокрема жінка отримала від затриманого Яценка частку в компанії ТОВ «Фінтех бенд» у 172 тисячі гривень. Це та сама компанія, що створювала «Монобанк».

Окрім того, у власність родички банкіра перейшла частка в компанії «Естейт сіті» у 488 тисяч гривень та частка у компанії «Ейсі дісі процесінг» у 162 тисячі гривень.

Донька Володимира Яценка, Ганна, вже наступного дня після його затримання отримала активи в аграрних компаніях «Улянівка агро» та «Машівка агро альянс».

Перша компанія повністю перейшла дівчині, у її власності: 23 об’єкти нерухомості, 500 земельних ділянок і 17 автомобілів. Водночас у «Машівка агро альянс» донька банкіра отримала 90%. Їй перейшла частка компанії у розмірі 32,5 мільйони гривень.

За інформацією журналістів, напередодні затримання Володимир Яценко міг підписати нотаріальну довіреність, за допомогою якої вдалося переписати активи на родичів.

Що інкримінують Яценку?

Володимира Яценка, а також колишнього голову правління «ПриватБанку» Олександру Дубілету та колишній керівниці одного з підрозділів «ПриватБанку» оголосили підозру у справі виведення коштів з банку.

Їх підозрюють у тому, що у грудні 2016 року за день до визнання «ПриватБанку» неплатоспроможним вони на підставі неправдивих документів виплатили коштом банку понад 136,89 млн грн на користь страхової компанії, пов’язаної з кінцевими бенефіціарами «ПриватБанку».

Яценку інкримінують ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу — розтрата майна через зловживання службовим становищем в особливо великих розмірах або організованою групою. У разі доведення вини йому загрожує від 7 до 12 років в’язниці з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю до 3 років із конфіскацією майна.

Зазначимо, що Володимир Яценко також є співзасновником Monobank. Разом із низкою колишніх топменеджерів «ПриватБанку» він володів міноритарними пакетами акцій фінустанови. До націоналізації банку у 2016 році у власності Яценка було 0,3236% акцій банку.

На початку 2020 року Господарський суд Києва відкрив провадження за позовами низки екстопменеджерів та ексакціонера «ПриватБанку», які оскаржили його націоналізацію. Серед позивачів є і Яценко.

Шановним патріотам і тим, хто бажає підтримати Україну і знати набагато більше ?!!!!

Підтримай українский проект –лайк на сторінку, ставай одним з нас, ставай поруч з нами!!! Слава Україні!

Приєднуйтесь до обговорення новин у Фейсбуці:  Група УКРАЇНЦІ – ЄДНАЙМОСЯ! Фейсбук. Підтримай Україну! Тисни лайк та поширюй!

Приєднуйтесь до обговорення новин у Фейсбуці: POLITINFO