Нардеп Розенблат називає керівників НАБУ та САП «злочинцями» і хоче посадити спецагента...

Нардеп Розенблат називає керівників НАБУ та САП «злочинцями» і хоче посадити спецагента за провокацію хабара

Загрузка...

Звинувачення у корупційних схемах нардеп Борислав Розенблат називає безпідставними, а голову НАБУ Артема Ситника і голову САП Назара Холодницького планує притягнути до кримінальної відповідальності за провокацію хабара.

Про це нардеп повідомив 26 червня у коментарі Житомир.info.

«Хочу наголосити наступне: є Закон України, є статус народного депутата, який іще ніхто не змінював, ніхто не має права його порушувати. Друге: ніхто не має права впроваджувати в законну структуру спецагентів. Спецагенти по всім правилам впроваджуються лише у кримінальні структури. Якщо ці люди на сьогоднішній день, яких ми створили (НАБУ і САП – ред.), вважають Верховну Раду злочинним органом – вони повинні про це заявити. Тоді є на це підстави. Якщо немає, то ці люди, і Ситник, і Холодницький, звичайні злочинці, які замість того, щоб розслідувати корупцію, яка відбувається сьогодні у держорганах, які видають безпідставно ліцензії чи видають земельні ділянки незрозуміло кому і як, видають інше. Вони повинні були розслідувати ту корупцію, яка заважає жити. Але приходити сьогодні до Верховної Ради України, підсилати спецагентів під депутатів Верховної Ради і потім, за рахунок того, що іде провокація хабарів, викривати їх на цьому безпідставно, мені сьогодні прикро. Тому, я як депутат Верховної Ради України, як просто людина, яка потрапила під ганебну провокацію, зроблю все для того, щоб ці люди були засуджені. Стаття 370 Кримінального кодексу України «Провокація дачі хабара». Тепер це буде визначатися тільки тим, хто була ця жінка: була вона звичайна людина, чи вона була правоохоронцем. Якщо вона звичайна людина, тоді їй від 3 до 5 років, якщо вона правоохоронець, то буде мати строк до 7 років. Але я знаю, що в п’ятницю Юрій Луценко на прес-конференції згадав цю жінку, що він її пам’ятає з часів роботи в МВС, тобто він підтвердив, що вона правоохоронець. Тому, сім років ув’язнення для неї гарантовано», – заявив народний депутат Борислав Розенблат.

Разом із тим, нардеп зауважив: вже має докази, що справа проти нього замовна, знає замовників та виконавці, однак відкривати їхні імена поки зарано.

«Ми маємо докази про те, що це замовна справа, ми знаємо вже замовників і виконавців. Залишилось одне – цю справу розписати, об’єднати. Я сьогодні до Генпрокуратури подаю заяву про вчинення злочину посадовими особами – паном Ситником і пані Сивоконь, про те, що вони створили злочинну групу для провокації хабара, зробили свою кримінальну справу. Я сьогодні подав у поліцію звернення про зникнення двох людей, які є моїм охоронцем і помічником. Зараз справа буде набирати обертів, є політичні заяви, є економічні підґрунтя. Сьогодні, коли на мене іде тиск, що я повинен десь втікати, тому що все дуже погано, чи я вже плачу по 150 тисяч доларів, щоб за мене не голосувати (за зняття недоторканості – ред.), чи я буду відкупатися – це все брехня. Ця справа шита «білими нитками», все, що там є – це суцільна брехня. Я не хочу виправдовуватися, я просто доведу, що ці люди замість того, щоб займатися викриттям справжньої корупції, вони просто витрачають державні кошти і під прикриттям працюють над тим, щоб знищувати український парламентаризм», – сказав Борислав Розенблат.

Як повідомляв Житомир.info,  ввечері 19 червня в Інтернеті почала поширюватися інформація про те, що в Києві на хабарі затримали охоронця народного депутата від Житомира Борислава Розенблата, сам нардеп назвав це затримання спланованою провокацією. 20 червня нардеп повідомив, що НАБУ проводить обшуки у його помічників, у документах фігурує законопроект щодо легалізації видобутку бурштину. 20 червня відбувся спільний брифінг керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назара Холодницького та директора Національного антикорупційного бюро України Артема Ситника. 20 червня детективи НАБУ та прокури САП повідомили про підозру шести особам, причетним до вимагання та одержання неправомірної вигоди за сприяння іноземній компанії в здійсненні видобутку бурштину в Україні, серед яких – два охоронця народного депутата Борислава Розенблата. 

Генеральний прокурор Юрій Луценко ввечері 21 червня вніс подання до Верховної Ради на надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт народного депутата Борислава Розенблата, який входить до фракції Блоку Петра Порошенка та був обраний по мажоритарному округ №62 (м.Житомир). За інформацією ЗМІ, ГПУ зібрала 31 доказ про корупцію Розенблата, йому загрожує до 12 років тюрми і конфіскація майна. 23 червня у Житомирі енпрокурор Юрій Луценко заявив, що провина нардепа від БПП  Борислава Розенблата, якого звинувачують в отриманні хабара, доведена матеріалами справи.

Житомир.info


Шановним патріотам і тим, хто бажає підтримати Україну і знати набагато більше ?!!!!

Підтримай українский проект –лайк на сторінку, ставай одним з нас, ставай поруч з нами!!! Слава Україні!

Приєднуйтесь до обговорення новин у Фейсбуці:  Група УКРАЇНЦІ – ЄДНАЙМОСЯ! Фейсбук. Підтримай Україну! Тисни лайк та поширюй!

Приєднуйтесь до обговорення новин у Фейсбуці: POLITINFO