Федір Христенко: Життя людей важливіше за особисті політичні амбіції, тому потрібно об’єднати...

Федір Христенко: Життя людей важливіше за особисті політичні амбіції, тому потрібно об’єднати всі сили у боротьбі із Коронавірусом. Зрозумійте: пандемія COVID-19– це смерть, а не прикриття для просування Законів!

народный депутат Украины Фёдор Христенко
Загрузка...

Коронавірус – це глобальна катастрофа людства, яка, нажаль, вже прийшла в Україну. Прикро констатувати, та вважаю що держава розорена, знекровлена ​​і головне, попри заяви влади практично не готова до викликів вірусної пандемії. Так, введено карантин та ще цілий ряд безперечно важливих заходів, але цього недостатньо. Сьогодні потрібно об’єднати всі зусилля і можливості, щоб максимально захистити людей, а для цього треба явно більше ніж зараз робить влада. Крім того,  пандемія COVID-19 не має стати прикриттям для введення «Ринку землі» та ще ряду недоцільних в цей час Законопроектів.

Нажаль, на думку Президента, парламент при пандемії повинен працювати не для того, щоб допомогти країні і людям боротися з епідемією, встановити мир на Донбасі або знизити тарифи. Зеленський в цей час хоче продовжувати дії, які довели країну до кризи. Він прагне продовження псевдореформ, які практично знищили економіку, але головною ціллю залишається розпродаж української землі. Цілком підтримую мого колегу Вадима Рабиновича, який висловився: «Бенкет під час чуми» під назвою «коронавірус» неможливий! Землю продавати не можна!». Наша  політична партія «Опозиційна платформа – За життя» категорично наполягає на тому, що в цей складний час питання «Ринку землі» взагалі не повинно стояти на порядку денному, пандемія COVID-19– це смерть, а не прикриття для просування Законів!  Життя людей важливіше за особисті політичні амбіції, все що зараз має розглядатись – це спасіння людей і країни в цілому. Карантин і надзвичайний стан – це не інструмент боротьби з коронавірусом, це лише спосіб пригальмувати поширення епідемії, щоб виграти час. Тому давайте не вирішувати питання землі, а краще займемось запуском механізмів додаткового соціального захисту громадян і підтримки економіки.

Шановні колеги депутати та пане Президенте, вийдіть на вулицю, зайдіть в аптеки, магазини і нарешті гляньте, що реально відбувається, поговоріть з людьми і ви все усвідомите. Народ в паніці не тільки від коронавірусу, а й від того що в цій ситуації він практично соціально не захищений державою. Що ми зараз маємо: ціни підскочили чи не на все, крім того люди не працюють, а відповідно не отримують зарплати. В результаті народ стоїть перед вибором: купити продукти, ліки чи оплатити комуналку та в кого є  кредити, то ще і їх. Зараз це потрібно вирішити, а не займатись протягуванням «ринку землі». Тому я вважаю, що зараз вкрай важливо здійснити такі кроки:

  • надати фінансову підтримку людям, що втратили роботу через карантин, також для них призупинити процес оплати комунальних платежів
  • забезпечити обов’язкову виплату відпускних бюджетникам через карантин і рекомендувати приватним компаніям дотримуватися такого ж принципу
  • припинити неконтрольоване зростання цін на життєвоважливі продукти
  • встановити державне регулювання цін на медикаменти та засоби індивідуального захисту
  • надати кредитні канікули
  • провести справедливу індексацію пенсій та забезпечити пенсіонерів, які входять до групи ризику, продуктами харчування
  • ввести податкові канікули
  • забезпечити медичних працівників необхідними засобами захисту та виділити їм суттєві надбавки до заробітної платні
  • знайти і виділити кошти для закупівлі додаткових апаратів штучного дихання
  • запобігти знеціненню гривні

Ось чим потрібно зараз займатись, а не думати як використати цю ситуацію для дерибану землі.  Україні потрібен мир, громадянам потрібен захист, економіці – допомога. Саме на це зараз як ніколи повинна бути спрямована робота Гаранта Конституції і Верховної Ради. Тому, шановні берімся за голову і рятуймо народ разом – це від нас чекають, а не кровожерливих політичних війн на фоні пандемії Коронавірусу. Давайте нарешті ДУМА-ТИ в інтересах спасіння наших громадян.

Крім того, ще раз хочу звернутись до українців, прошу і рекомендую дотримуватись таких пунктів:

  1. уникати поїздок за кордон та місць великого скупчення населення;
  2. уникати тісного контакту з людьми з ознаками гострої респіраторної інфекції;
  3. частіше мити руки з милом, особливо після прямого контакту з хворими або їх оточенням;
  4. уникати тісного контакту з тваринами на фермах або в дикій природі;
  5. добре мити та проварювати їжу;
  6. прикривати рот і ніс під час кашлю або чхання носовичком або зігнутим ліктем;
  7. звернутися до лікаря, а краще викликати групу швидкого реагування при виникненні симптомів респіраторних захворювань після перебування у країні ризику;
  8. купуючи продукти, особливо імпортовані не брати їх відкритими руками;
  9. і ще цілий  ряд важливих дій.

Так ми хоча би частково зможемо уникнути масовості поширення даного захворювання. Ми сильний народ, тому цю пошесть обов’язково переборемо!


Шановним патріотам і тим, хто бажає підтримати Україну і знати набагато більше ?!!!!

Підтримай українский проект –лайк на сторінку, ставай одним з нас, ставай поруч з нами!!! Слава Україні!

Приєднуйтесь до обговорення новин у Фейсбуці:  Група УКРАЇНЦІ – ЄДНАЙМОСЯ! Фейсбук. Підтримай Україну! Тисни лайк та поширюй!

Приєднуйтесь до обговорення новин у Фейсбуці: POLITINFO