«То хто ж насправді за роялем?!». КО-ли й КО-му перейшов дорогу Гончарук....

«То хто ж насправді за роялем?!». КО-ли й КО-му перейшов дорогу Гончарук. І чи стане Президент Зеленський звільняти дієвого Прем’єр Міністра

Загрузка...

Політичне життя України завжди переповнене пристрасними баталіями, особливо коли мова йде про найвищі державні посади. Та крайні пів року безперечно можна віднести до розряду найбільш оповитих інтригами.

Кожне нове призначення першочергово попадало під шквал критики, потім на деякий час все затихало. Але це рівно до того моменту поки не знаходились ті, КО-му вигідно «підкинути дров і спалити все що зразу не згоріло». Зараз схожа ситуація склалась довкола Прем’єр Міністра України Олексія Гончарука. Цілком помітно, що по ньому вже кілька місяців ведеться активне нанесення «вогню», який має мету усунути його із посади.

Якщо повернутись трохи назад у минуле та згадати всі перипетії перед його призначенням, то чітко пригадується, що було багато груп людей яким це не подобалось. І, навіть, ще в цей час проти нього вже велось багато кулуарних ігор з метою його тотальної компрометації. Та, на перший погляд малодосвідчений молодий чоловік виявився сильною духом людиною і хорошим топ-менеджером. А тому тим кому він був не вигідний довелось на деякий час притаїтись і вичікувати слушних моментів для нових атак. Хоча якщо проаналізувати попередні місяці Прем’єрства, то можна було стабільно спостерігати як по ньому час від часу завдають розвідувальних ударів. Особливо це спостерігалось у медійному інтернет просторі, і також певні  «плюсові» телеканали  систематично старались приписати Гончарукові то якісь анти-заслуги, то скандали, то просто висміювали його як людину, підкреслюємо – як людину, тому що до посадових обов’язків докопатись не було за що. Зі сторони це виглядало  доволі смішно і недолуго, адже переважну більшість його попередників критикували за певні провали, а його – за те що «одівся не так», «відвідав не той заклад», не «з тими людьми побесідував», і.т.д.

Так от, і тепер чимось схожа ситуація яка напряму пов’язана з його начебто майбутньою відставкою, щоза прогнозами має статись 4 березня. Давайте поверхнево глянемо що відбувається в країні на даний час, щоб розуміти чи є фактичні підстави для його звільнення. Але при тому – не зачіпаючи основного питання: реальну причину шуму довкола нього.  І так що ми маємо.  Курс гривні коливається, но в межах, які не викликають паніку народу – так є протягом всього Прем’єрства Гончарука. Комунальні платежі, світло, газ і.т.д: є стрибки і вгору, і в низ, та крім оплати за транспортування, як кажуть по повній докопатись не має сильно до чого.

Приміром влада попередніх років в цих питаннях зазнавала набагато більшої критики. Далі, зростання пенсій, зарплат і т.д.  хай і не сильно, але вгору йде, тому і це до мінусів не записати. І так далі можна продовжувати практично у всіх державних сегментах, що підпадають у правління Гончарука. І це ми не йдемо ще методом перерахунку його здобутків, а будьмо чесні вони реально є. Та мета зараз не показити який він хороший, а задати чітке питання: чи є причини його звільняти?! Адже по факту ми маємо стійкий сформований Уряд із вже побудованою стратегією по розвитку держави. Так, звісно деякі Міністерства потрібно посадово відкоригувати, але це можна і потрібно віднести до категорії планових робочих питань. То що ж тоді реально криється під цим всім масштабним шумом щодо звільнення Гончарука? Яка фактична причина того, що всі один на перед одного кричать, що 4 березня Прем’єр покине свій  пост?!

А все дуже просто: Гончарук перейшов дорогу великому бізнесу. А саме відсторонив людей Коломойського від правління «Центренерго» от і все. Здавалось би, що Прем’єр Міністр України є другоюпосадовою особою в державі і його рішення не мали б контролювати ніякі олігархи. Але по всій видимості вплив зі сторони таки є і це вкрай для країни небезпечно. По факту рішення Гончарука є правильним , адже реалії доводять що ставленик Коломойського прямолінійно вбивав державні підприємства. Виходить, що інтереси олігарха хочуть поставити вище за державні, і з цим Гончарук не погоджується – в результаті по всій видимості його просто мають на меті наказати. Але якщо це відбудеться – то що чекати дальше? – Повернення ПриватБанку? Дефолт? Чи і ще щось гірше??? От така то ситуація …

Варто відзначити, що всю цю чорноту явно хочуть повісити на Президента України Володимира Зеленського у форматі що Він слухає Коломойського і йде в нього на поводу. Та по факту це не так, хоч і Президент заслухав всі сторони, а це з його сторони правильно – та це явно не означає що рішення буде прийнято виключно в сторону олігарха, тобто – Гончарука звільнять. Володимир Олександрович розуміє, що у цій ситуації знявши Гончарука його рейтинг значно впаде, адже це всі явно сприймуть тільки як бажання Коломойського. Крім того, є великий фактор що також не дає підстав звільняти Прем’єр Міністра – це стабільна і покрокова діюча стратегія розвитку України. У Гончарука і Зеленського один напрям – позитивний розвиток України. А тому, чекати звільнення Гончарука явно не варто, Президент  не прийме антидержавне рішення і хоч би як цього не хотіли олігархічні клани.

Тому, давайте всі спокійно видихнемо і побажаймо і Президентові Володимиру Зеленському, і Прем’єр Міністру Олексію Гончаруку ще довгих років здоров’я, та  спільної продуктивної роботи на благо України.


Шановним патріотам і тим, хто бажає підтримати Україну і знати набагато більше ?!!!!

Підтримай українский проект –лайк на сторінку, ставай одним з нас, ставай поруч з нами!!! Слава Україні!

Приєднуйтесь до обговорення новин у Фейсбуці:  Група УКРАЇНЦІ – ЄДНАЙМОСЯ! Фейсбук. Підтримай Україну! Тисни лайк та поширюй!

Приєднуйтесь до обговорення новин у Фейсбуці: POLITINFO