Новий саміт планують провести через 4 місяці в Берліні

Новий саміт планують провести через 4 місяці в Берліні

Загрузка...
Помічники президентів і міністри закордонних справ країн “нормандської четвірки” – Україна, Німеччина, Франція, Росія – підготують новий саміт за чотири місяці.

Про це пишуть “Інтерфакс-Україна”, ТАСС.

Президент Франції Макрон заявив: “Що стосується розморожування (ситуації на Донбасі), я не думаю, що про це може йтися, бо ми бачимо, що щодня, щотижня є нові жертви. І навіть сьогодні, коли ми говоримо, в контактній зоні були жертви.

Ми показуємо формат дипломатичний і його важливість, тому що лише дипломатичний формат може забезпечити правильне використання Мінських домовленостей.

Ми констатуємо, що буде прогрес у короткий термін: до кінця цього року буде перевірений список полонених, які будуть звільнені, також ідеться про тривале припинення вогню, і розведення сил…

Ми домовилися, що за чотири місяці ми зустрінемося знову в особі міністрів закордонних справ і радників. Вони будуть говорити про те, як вони можуть поліпшити умови безпеки, політичні умови, гуманітарні умови”.

Макрон назвав важливим етапом зустріч у “нормандському форматі”, оскільки це перша така зустріч за останні 3 роки. За його словами, важливою була зустріч глав Української та Російської держав у двосторонньому форматі.

Володимир Зеленський зазначив, що жодних умов для проведення наступного саміту не ставиться, тому “через чотири місяці є можливість продовжити дискусію і побачити результати”.

У свою чергу, речник президента РФ Дмитро Пєсков сказав ТАСС, що зустріч лідерів країн “нормандської четвірки”, яка запланована за 4 місяці, відбудеться в Берліні.

rubryka.com


Шановним патріотам і тим, хто бажає підтримати Україну і знати набагато більше ?!!!!

Підтримай українский проект –лайк на сторінку, ставай одним з нас, ставай поруч з нами!!! Слава Україні!

Приєднуйтесь до обговорення новин у Фейсбуці:  Група УКРАЇНЦІ – ЄДНАЙМОСЯ! Фейсбук. Підтримай Україну! Тисни лайк та поширюй!

Приєднуйтесь до обговорення новин у Фейсбуці: POLITINFO