Партнерство з Путіним, два паспорти й величезна зарплата дружини: кому Зеленський довірив...

Партнерство з Путіним, два паспорти й величезна зарплата дружини: кому Зеленський довірив “Укроборонпром”

Загрузка...

У першій частині ми детально розповімо про бізнес литовця і про те, чому він не має права на громадянство України.

Бізнес із Путіним і хороше місце для дружини

Айварас Абромавічус – один із засновників шведської компанії East Capital, йдеться в його офіційній біографії. Після того, як він пішов на роботу в українську держслужбу, офіційно займатися бізнесом він не може.

Але тільки офіційно. Його партнер по East Capital Ларс, Петер Елам Гаканссон, створив фірму “Агро-Регіон Україна”, де нараховується величезна зарплата дружині Абромавічуса – Катерина Рибаченко.

Декларація Абромавічуса

Згідно з декларацію литовця, його дружина отримала “за сумісництвом” від фірми Ларса Петера понад 29,1 млн грн зарплати всього лише за 2018 рік. Або ж вона вкрай важлива співробітниця, або ж такі кошти їй дають із урахуванням, що дістануться вони не особисто їй, а сім’ї Абромавічусу.

Ларс Петер Елам Гаканссон – партнер Абромавічуса

До речі, за допомогою компанії East Capital і Абромавічус, і його дружина Рибаченко фактично є партнерами президента РФ Володимира Путіна. Зі звіту російського банку “Санкт-Петербург” відомо, що компанія володіє акціями фінансової установи.

А з декларації Путіна, яку під час виборчої кампанії у 2018 році опублікував російський ЦВК, з’ясувалося, що в цьому ж банку акції має і лідер держави-агресора. “Грошові кошти, що перебувають на рахунках у банках: 13 рахунків – 13 824 389,84 рублів. Крім того, президент Росії володіє 230 акціями ПАТ “Банк Санкт-Петербург”, – йдеться в повідомленні про матеріальне становище Путіна.

Звіт банку

Тепер же Абромавічус керує найважливішим українським консорціумом, від якого залежить здатність захищати державу, відстоювати суверенітет і військову цілісність.

Скандал із громадянством

Абромавічус ще в 2014 році очолив Мінекономрозвитку і отримав українське громадянство за спрощеною процедурою. З того часу почався відлік двох років, коли він міг подати документ, що іншого паспорта в нього немає. Однак литовець і після п’яти років залишився громадянином двох країн.

Згідно із законом, це є достатньою підставою, щоб забрати у нього паспорт. Президент Зеленський кілька днів тому заявив: “Чесно кажучи, я не знав, що він (Абромавічус. – Ред.) мав литовське громадянство до призначення. Я справді не знав”.

Журналісти інформаційного порталу OBOZREVATEL обіцяють з’ясувати детальну інформацію по кожному пункту порушення Абромавічусом законодавства України.

1. Чому СБУ дала доступ громадянину іншої країни до державної таємниці?

2. Чому при призначенні Абромавічуса на посаду контролюючі органи упустили той факт, що у нього є паспорт іншої країни, що є прямим порушенням законодавства України?

3. Чому при призначенні глави “Укроборонпрому” не був належно розслідуваний його зв’язок з Путіним?

columnist24.com.ua


Шановним патріотам і тим, хто бажає підтримати Україну і знати набагато більше ?!!!!

Підтримай українский проект –лайк на сторінку, ставай одним з нас, ставай поруч з нами!!! Слава Україні!

Приєднуйтесь до обговорення новин у Фейсбуці:  Група УКРАЇНЦІ – ЄДНАЙМОСЯ! Фейсбук. Підтримай Україну! Тисни лайк та поширюй!

Приєднуйтесь до обговорення новин у Фейсбуці: POLITINFO