Журналіст «переодягнувся» фанатом Зеленського і дослідив онлайн світ «Зе-електорату»

Журналіст «переодягнувся» фанатом Зеленського і дослідив онлайн світ «Зе-електорату»

Загрузка...

Редактор львівської газети «Ратуша» Микола Савельєв провів онлайн дослідження, щоб зрозуміти, хто такі прихильники кандидата у Президенти Володимира Зеленського і які у них настрої?

Для цього Микола Савельєв створив фейковий акаунт у соцмережах і понад тиждень провів на сайтах «Зе-прихильників», йдеться у статті на Львівська газета Ратуша.

«Побувавши в середовищі «Зе-фанатів», «зе-електорату» і звичайних блаЗЕнів, я дійшов несподіваних висновків, і тепер з повною відповідальністю можу сказати: 80 відсоткам прихильників Зеленського НЕ ПОТРІБНІ і НЕ ЦІКАВІ будь-які зміни!!! Від слова ВЗАГАЛІ. Їх не цікавлять жодні реформи, не цікавить, скільки всього було реально зроблено (вони це визнають, але їм це справді байдуже). Відремонтовані дороги, відкриті нові садочки, навіть справи, які десятиліттями не зрушували з місця – все це ТАК, а от Порошенко – ні. Якщо точніше – НЕТ. Бо більшість дописувачів, які відкрито «топлять» за «Зе», за якимось дивним збігом – російськомовні мешканці провінційних міст і містечок, селищ і сіл. Разом їх багато!», – написав Савельєв.

Також журналіст проаналізував кілька груп Зе-прихильників:

«Частина (і велика) хоче назад у «совок» («А помните, как хорошо-то было – мы могли спокойно ездить в Крым, смотреть «Голубой огонек», не было никакой войны, никакого Бандеры и бандеровцев!», частина – відверто орієнтована на Росію, «мишбратья» («Вначале Зеленского виберем, а потом и сами к братьям подтянемся!», «Нам чеченцы здорово в Крыму с татарами помогли – и вам з нацистами помогут!»), і на Путіна, колишні «Путин, введи войска»! («Он у себя с олигарахами справился – и наших приструнит!», «Смотрите, сколько Россия для Крыма сделала – когда снова будем вместе, то ни бешеных цен на коммуналку не будет, ни всего этого политического беспредела!»), багато ображені перемогою Майдану і вимагає реваншу, екс-електорат Януковича, «антимайданівці» («Сейчас такой шанс, что его упустить нельзя, как упустили в 2014-м, не поддержав «Беркут»), специфічні антисеміти (ця категорія вельми здивувала, бо закликає голосувати за простого єврея Зеленського, аби часом не виграв «хитрый Вальцман»), є воцерковлені агресивні дурні з Московського патріархату «За истинную веру!» («Как удачно, братья во Христе, он над этим термосом-то пошутил!»), багато вимагають припинення війни, аби не посилати туди своїх дітей («Мир ЛЮБОЙ ценой!») і їх справді не цікавить, ЯКОЮ САМЕ буде ця ціна. Усі ці групи населення реально ДРАТУЄ незалежність України і все, що з цим пов’язано. До речі, після набутого досвіду я з підозрою ставлюсь до порад «ставитись до електорату Зеленського з повагою»«, – написав Савельєв.

Читайте також: Експерт пояснив, чому штаб Зеленського намагається сховати свого кандидата від виборців

Журналіст повідомляє, що найцікавіші в одній із груп – це великий відсоток новонавернених телевізійною пропагандою громадян України, які настільки щиро «возненавиділи» Порошенка (військові котли, арешти добровольців, шоколадний барига, торгівля на крові, свинарчуки), що «не помітили, як стали частиною чужої гри».

«Великі групи «мураєвців», комуністи («Я с Ленином вырос!», «А помните «Зарницу» нашей юности?!»), звичайні любітєлі русского міра і відверті шовіністи «Барига уничтожил НАШИ праздники!», «Почему мне должно государство указывать, на каком языке разговаривать!»), одесити, які «хотят отомстить за сожженных в мае», ті, в кого на «аватарках» стоять терористи-»ополченці», котрі розривають чи топчуться по Українському прапору (СБУ, а ви, до речі, де?) – ім’я їм легіон! Всі ці настрої перманентно підігрівають і скеровують спеціально навчені премудростей медіавійни куратори з України і Росії, зі сторінок яких потоками розходяться постійно нові антиукраїнські, антидержавні, антипорошенківські, антивоєнні заклики, карикатури, фейки і відвертий наклеп! «Вісім з половиною тисяч добровольців сидять у тюрмах!», «Порошенко готує замах на Зеленського!», «Володю хотіли вбити, і тому він переховується у Франції!», «Порошенко – закінчений п’яниця», «На Олімпійському можливе замінування!»… Хоча інколи трапляються і здорові думки. Так, один із дописувачів у дискусії про те, що Зеленський запропонував «домовлятися з Росією», навів цитату з «Хрещеного батька»: «Предателем является тот, кто первый предложил начать переговоры с врагом». І поставив усмішку…», – написав Савельєв.

На думку журналіста найоригінальніші прихильники Зеленського – це «ті, хто справді сприйняв вигаданий сюжет фільму «Слуга народу» за реальну передвиборчу програму кандидата, та юні аполітичні громадяни, котрі, можливо, й справді хочуть якихось швидких змін».

Читайте також: У разі перемоги Зеленського повномасштабне вторгнення Росії – неминуче, – Цибулько

«Їх відсотків 15% від загальної кількості прихильників Зеленського. Пропонують «дати шанс новому обличчю», яке вони побачили в «Інстаграмі», який повністю захопили політтехнологи Зеленського! Контраргументацію на кшталт: «А чи довірили б Ви оперувати свою дитину молодому, гарному, усміхненому сантехніку?» ці дві групи любителі жартів «95 Кварталу» не сприймають взагалі. Люди, які сидять в теплі, з газом, водою і їздять на пікніки, за кордон і не вмирають від голоду, осколків та куль, постійно повторюють фразу: «Гірше не буде!» Ви думаєте? А спитайте про це у мешканців «сірої зони», на Донеччині, які засинають і прокидаються під звуки артилерійської канонади… Вони теж колись повторювали саме цю фразу», – написав Савельєв.

«У цих дискусіях постійно мусується тема, що голосувати ПРОТИ Порошенка треба через те, що він багато з обіцяного НЕ ЗРОБИВ. Не продав бізнес, не подолав корупцію, не посадив Медведчука та Ахметова, увійшов у змову з Кернесом тощо. «А вірно, а діло каже!», – сказав би один з героїв Леся Подерв’янського. Так от, вельмишановні, більшість із моїх співрозмовників в інтернеті голосуватимуть проти Порошенка якраз через те, що останній ЗРОБИВ. І зробив їм неймовірно БОЛЯЧЕ. Для таких виборців втрата «стабільності» і «Вконтакте» важливіша за НАТО, безвіз, Європу, Томос, армію: «Их томос на хлеб не намажешь!». Насправді цій категорії глибоко десь, що Медведчук не сидить, а Кернес, який підтримав Порошенка, для цих людей – такий самий свій по духу, як і Вова Зеленський із промислового Кривого Рогу. Їх не цікавить, що хороший хлопець Зе – це маріонетка Бєні… Звинувачувати Пороха в тому, що в них ТАКІ совкові й примітивні погляди, – абсурдно. Це Порошенко їх не почув? А мав почути, ви вважаєте? Кого ще не почув Порошенко? Євробляхерів? Противників медичної реформи? Зеленського з його дивними незданими аналізами? Чи армію, воїн якої у 2014 році мав на «передку» 2 тисячі зарплати, а тепер 15 –18 тисяч?!», – пише Савельєв.

Львівський журналіст згадує, що, коли в першому турі виграв пан Зеленський, то «у деяких гуртожитках на львівській Майорівці стріляли петардами і голосно святкували – студенти, на жаль, переплутали фінал Євробачення з президентськими виборами, де обирають власне майбутнє».

« «На зло клятому Порошенкові голосувати проти СЕБЕ!», – такого програмного коду Україна ще не бачила. Багато серед усіх цих юнаків і юнок, без сумніву, вже завтра прогнозовано розчаруються у своєму виборі, і дехто навіть спробує щось змінити. А, перепрошую, ЯК? Ви ж самі обрали і надали легітимності віртуальному персонажові, людині-»фантику», яка спирається на яскраво виражене «совкове» і, чого вже тут брехати самим собі, АНТИУКРАЇНСЬКЕ електоральне поле, яке прагне реваншу і на вимогу якого цей псевдоінтелігентний шоу-бізнесмен вже «мурчить» до українського Президента! Знову кривавий Майдан?! Вкотре розірвана країна?! Чого не вдалось зробити ЗЕКу Януковичу – надолужить ЗЕКоманда?! А ви, власники дорогих смартфонів, справді підете з дерев’яними щитами під кулі снайперів?! Маю дуже великий і обґрунтований сумнів. Хоча і в панічний ступор впадати не варто, бо жартувати з мешканцями країни, де десятки тисяч людей навчились УБИВАТИ ворога своєї держави, я б не радив нікому…», – підсумовує Савельєв.

zik.ua


Шановним патріотам і тим, хто бажає підтримати Україну і знати набагато більше ?!!!!

Підтримай українский проект –лайк на сторінку, ставай одним з нас, ставай поруч з нами!!! Слава Україні!

Приєднуйтесь до обговорення новин у Фейсбуці:  Група УКРАЇНЦІ – ЄДНАЙМОСЯ! Фейсбук. Підтримай Україну! Тисни лайк та поширюй!

Приєднуйтесь до обговорення новин у Фейсбуці: POLITINFO