У Житомирі замінували один із найбільших торгівельних комплексів області

У Житомирі замінували один із найбільших торгівельних комплексів області

Загрузка...

17 лютого в одному з найбільших торгових центрах Житомирської області відбулося антитерористичне навчання.

Протягом місяця на нарадах оперативного штабу облдержадміністрації відбувалося обговорення можливих надзвичайних ситуацій на території Житомирщини.

За словами керівника області Сергія Машковського, торгівельний центр Глобал.ua був вибраний не випадково, адже саме там завжди найбільше скупчення людей.

«Ми повинні бути готові до будь-якої ситуації. Краще попередити і знати, ніж потім, не дай Боже, мати проблеми. Скажу відверто, я задоволений сьогоднішнім навчанням. Звичайно, були недоліки. Ми їх проаналізуємо вже завтра на засіданні. Хочу наголосити ще раз на тому, що це були не показові навчання, а дійсно необхідна робота та спрацювання всіх служб», – наголосив голова облдержадміністрації.

У коментарях журналістам заступник начальника управління з реагування на надзвичайні ситуації управління ДСНС України у Житомирській області Олег Держанівський інформував, що навчання були організовані за дорученням голови облдержадміністрації. За легендою навчань, о 10 год. 34 хв. до правоохоронних органів надійшов дзвінок про замінування торгівельного комплексу. Диспетчерською службою були оповіщені всі необхідні управління, які оперативно прибули до умовно замінованого об’єкту.

«Близько 20 хвилин знадобилося на те, аби огородити торгівельно-розважальний комплекс та евакуювати персонал із відвідувачами. Ми розраховували на 30 хвилин, але як бачимо керівництво «Глобала» спрацювало досить оперативно».

Далі, за словами Олега Антоновича, до роботи долучилися вибухотехніки, які обстежили «заміноване» приміщення. У процесі роботи, за легендою, стався несанкціонований вибух біля закладу «Liberty Hаll», у зв’язку з цим, виникла надзвичайна ситуація.

«Відбулася руйнація об’єкту. До місця події також прибули працівники газової компанії, РЕМу, водо- та теплопостачання, медицини катастроф, які виконували свої функції, – розповідає заступник начальника управління з реагування на надзвичайні ситуації управління ДСНС України у Житомирській області. – За момент умовного навчання у нас було шість постраждалих, які перебували в приміщенні. Їм надавалася перша медична допомога. Тяжко поранені люди були доставлені до лікарень. Тобто, все було максимально наближено до реальності».

Близько 12 год. торговельно-розважальний комплекс Глобал.ua відновив свою роботу.