ЗМІ – ОТРУЄНИЙ ЛИТВИНЕНКО ПЕРЕД СМЕРТЮ ЗВИНУВАЧУВАВ ПУТІНА У ПЕДОФІЛІЇ

ЗМІ – ОТРУЄНИЙ ЛИТВИНЕНКО ПЕРЕД СМЕРТЮ ЗВИНУВАЧУВАВ ПУТІНА У ПЕДОФІЛІЇ

Загрузка...

Напередодні початку відкритого розгляду у справі колишнього співробітника КДБ і ФСБ Олександра Литвиненка стало відомо, що за кілька місяців до смерті він звинувачував президента Росії Володимира Путіна в педофілії.

Крім того, отруєний радіоактивним полонієм-210 Литвиненко перед смертю вказав британським поліцейським на замовника свого вбивства – Путіна, повідомляє “Новое время” з посиланням на британське виданняDaily Mirror.

Один з адвокатів, що працюють над справою, Роберт Тем розповів, що більшість записів Литвиненка містять звинувачення Путіна в корупції. Однак в 2006 році екс-агент опублікував на сайті “Чечен Прес” уривки про Путіна-педофіла. У зв’язку з цим, за словами адвоката, можна говорити про те, що Кремль розглядав Литвиненка, як “дратівливий чинник або того гірше”, що могло стати причиною його переслідування.

Олександр Литвиненко помер у листопаді 2006 року після того, як попив чаю в одному з лондонських готелів в компанії своїх колишніх колег по КДБ – Андрія Лугового і Дмитра Ковтуна. Росія відмовляється видати їх для допиту.

Як повідомило напередодні російське видання Meduza, вчора, 27 січня, у Лондоні почалися публічні слухання у справі про вбивство колишнього співробітника ФСБ Олександра Литвиненка. Мета розгляду – встановити, чи був Литвиненко убитий за наказом російської влади.

Вдова Литвиненка стверджує, що її чоловік був убитий за наказом Кремля, про що він повідомив їй перед смертю. Адвокат вдови називав вбивство Литвиненка “актом ядерного тероризму на вулицях Лондона”.