Рабінович з Фуксом продали за 75 млн грн землю у Києві, отриману...

Рабінович з Фуксом продали за 75 млн грн землю у Києві, отриману під меморіал “Бабин Яр”

Загрузка...

Народний депутат Вадим Рабінович 7 років тому безкоштовно отримав землю під приводом збудувати на ній меморіал, але так нічого й не зробив і перепродав право на ділянку.

Голова Всеукраїнського єврейського конгресу, народний депутат України Вадим Рабінович (фракція “Опозиційний блок”) обіцяв побудувати Меморіал в пам’ять загиблих у Бабиному Яру. Але, отримавши землю у Києві, через 7 років фактично за 75 млн гривень продав право на неї.

Про це на своїй сторінці в Facebook написав журналіст Василь Крутчак, опублікувавши документи.

За його словами, злочинна схема дозволила Рабіновичу, як голові “Фонда пам’яті  “Бабин Яр” в обхід голосування в сесійній залі Київради стати орендарем 7,8 га землі у Бабиному Яру.

“Причому він отримав її фактично безкоштовно, адже з 2009 по 2015 рік не заплатив у міський бюджет за оренду жодної копійки. На 1 січня 2018 року борги  “Фонда пам’яті  “Бабин Яр” перевищили 7,5 млн гривень, – написав Крутчак. – За 7 років володіння землею Рабінович нічого там не збудував. Але у грудні 2015 року вже новий мер Віталій Кличко продовжив Рабіновичу договір про оренду земельної ділянки розміром 5,5 га”.

Як зазначив журналіст, минулого року Рабінович вирішив передати землю тим, хто дійсно збирається будувати меморіал – міжнародній організації “Меморіал Холокоста “Бабин Яр”. Однак, оскільки формально продати орендовану землю нардеп не міг, він продав новим благодійникам свою організацію.

“Одночасно депутат-бізнесмен вирішив приховати свою участь у цій афері: 22 травня 2017 року він вийшов із “Фонду пам’яті “Бабин Яр”, а новим очільником організації став його політичний спонсор і партнер Павло Фукс, – додав Крутчак. – 19 жовтня 2017 року відбулося підписання “договору про компенсацію” між Фуксом та генеральним директором “Меморіалу Холокоста “Бабин Яр”, відомим польським політиком Мареком Сівецем. Згідно з договором, на рахунки Павла Фукса для нього та його партнерів мали бути переведені 2,7 млн доларів у гривневому еквіваленті (зараз приблизно 75 млн гривень)”.

ua1.com.ua


Шановним патріотам і тим, хто бажає підтримати Україну і знати набагато більше ?!!!!

Підтримай українский проект –лайк на сторінку, ставай одним з нас, ставай поруч з нами!!! Слава Україні!

Приєднуйтесь до обговорення новин у Фейсбуці:  Група УКРАЇНЦІ – ЄДНАЙМОСЯ! Фейсбук. Підтримай Україну! Тисни лайк та поширюй!

Приєднуйтесь до обговорення новин у Фейсбуці: POLITINFO