Гройсман надумався скасувати канікули

Гройсман надумався скасувати канікули

Загрузка...

Голова Верховної Ради Володимир Гройсман заявляє, що Верховна Рада працюватиме без канікул між сесіями.

Про це він сказав сьогодні, 22 грудня, на засіданні Погоджувальної ради лідерів фракцій та голів комітетів парламенту, передає “Українська правда”.

Уряд планує завтра в парламенті представити проект бюджету-2015
За його словами, він відкриє наступну сесію парламенту в день закриття поточної.

“Ми будемо працювати з вами без зупинки роботи, я думаю, що буде цілком доцільно, якщо завершення поточної сесії буде днем початку наступної сесії”, – сказав він.

“Це буде означати, що жодного дня ми не маємо втрачати”, – додав він.

Зазначимо, згідно з календарним планом, останнім днем роботи першої сесії Верховної Ради 8-го скликання є 16 січня 2015-го.

Верховна Рада розгляне у вівторок, 23 грудня, у другому читанні зміни до закону про Раду нацбезпеки та оборони та законопроекти щодо скасування позаблокового статусу. Про це йдеться в порядку денному засідань ВР, який отримали журналісти.

На вівторок також заплановано презентацію проекту бюджету на 2015 рік, на внесення до порядку денного сесії депутатам пропонуються зміни до Бюджетного та Податкового кодексів.

Володимир Гройсман запевнив, що депутати працюватимуть до моменту вичерпання порядку денного включно з розглядом бюджету.

“Якщо буде потрібно, то я готовий і святковий стіл накрити в парламенті”, – сказав він.

Водночас згідно з порядком денним поточної середи депутати працюватимуть лише в комітетах та фракціях.

Також спікер ВР просив профільний комітет пришвидшити роботу і представити своїх членів комісії з проведення конкурсу на посаду директора Національного антикорупційного бюро, оскільки президент і уряд це вже зробили.

“Маємо в січні місяці сформувати антикорупційне бюро”, – наголосив Гройсман.

Уряд планує завтра в парламенті представити проект бюджету-2015
Віце-прем`єр-міністр України В`ячеслав Кириленко повідомив, що до кінця дня уряд внесе до Верховної Ради України проект бюджету на 2015 рік, щоб завтра його представити у парламенті, передає УНІАН.

Він зазначив, що сьогодні уряд “збереться для того, щоб остаточно погодити параметри держбюджету в усіх його частинах — в частині макро- і в частині мікропоказників”. Він підкреслив, що сьогодні до кінця дня уряд внесе проекти законів про зміни до Бюджетного та Податкового кодексів, а також до 20 законів України.

“Безумовно, ми будемо вносити проект бюджету з тим, щоб представити всі ці документи завтра на пленарному засіданні парламенту. Водночас – Бюджетний кодекс (йдеться про зміни до Бюджетного кодексу – ред.), Податковий кодекс, зміни до законів”, – сказав Кириленко.

Нагадаємо, Верховна Рада розраховує затвердити підготовлений урядом держбюджет на 2015 рік на засіданні 26 грудня. Депутати і міністри відмовилися від пакетного голосування.