Як Львівська ОДА обманула дві громади в питанні вивозу сміття з...

Як Львівська ОДА обманула дві громади в питанні вивозу сміття з міста

Загрузка...

Проблему сміття, що давно турбує місто Львів, продовжують тримати в площині антиекологічній та антидемократичній.

Замість того, щоб будувати сміттєпереробні заводи, львівська мерія, разом з ОДА та кабміном продовжують шукати нові ділянки, аби далі знищувати території горами сміття.У Львівській облдержадміністрації 21 квітня із дев’ятнадцятьма містами області було підписано меморандум,у якому йшлося про прийняття щодня по 10-80 тонн відходів з Львова на своїх територіях упродовж цілих двох років. Серед тих підписантів виявилися міста Самбір та Старий Самбір, які насправді нічого не підписували.

Про це говорить представник “ВОЛІ-Руху Нових Сил” Василь Курій. За його словами, делегати від Самбора і Старого Самбора не були присутніми на цій нараді.“Брехня і маніпуляція. Представники цих населених пунктів ніяких документів не підписували щодо прийому на своїх землях відходів. За нашими спинами все в цинічній манері повирішували”, – каже волієць.За його словами, таким чином влада знехтувала реформами і зокрема принципами децентралізації, адже позбавила можливості громаду самостійно ухвалювати рішення.

Читайте також: Шприци для інсулінових ін’єкцій отримають хворі на діабет в Дубровицькому районі завдяки активістам “ВОЛІ”

“Або забери відходи, або ми заберемо твою землю. Нас поставили перед фактом. Влада так хоче ввести всіх в оману, продемонструвавши нібито ефективну роботу очільника Львівщини, президента та уряду. Це все ілюзія, що вони щось роблять – усі їхні дії закінчуються там, де й починались – на папері”, – говорить представник “ВОЛІ Руху Нових Сил Михайла Саакашвілі”.За словами Курія, таке вже трапилося вдруге. Раніше Яворівську раду змушували ухвалювати рішення, яке  продиктував Кабмін і губернатор – знайти місце для створення звалища сміття в Яворівському районі.

“Від львів’ян ми не відвертаємось, адже Львів — це наше,близьке нам місто. Ми нікого наодинці із смердючими відходами не лишимо. І наші ради на місцях готові до дій, але яким чином ми можемо щось зробити, коли ми не приймаємо насправді жодних рішень? Цей меморандум про сміття підписували за нашими спинами і без нас. Це цинічно і неправильно. Це тільки демонструє, яка тиранічна в нас влада”, – говорить волієць Василь Курій.Представники “ВОЛІ-Руху Нових Сил” мають переконання, що влада мала достатній проміжок часу, аби опрацювати проблему із утилізації відходів та знайти шляхи її вирішення на умовах прозорості. Нагадаємо, на початку нульових років в’їзд вантажівок зі відходами блокувався громадою Грибовичів. Рік минув відтоді, як трапилася страшна трагедія на тамтешньому полігоні, а обласна влада знову шукає, яке б це село чи місто завалити сміттям.

“Ніхто не спішить будувати новий завод із переробки та утилізації відходів. У цьому напрямку нічогісінько не зроблено. На всіх рівнях влада тягне час, а її ціль незмінна – перекинути це питання на плечі наступників. Ми будемо підтримувати ті громади, які протестуватимуть проти облаштування звалищ, які проблеми не вирішать, на своїх територіях”, – відзначив волієць Василь Курій.


Шановним патріотам і тим, хто бажає підтримати Україну і знати набагато більше ?!!!!

Підтримай українский проект –лайк на сторінку, ставай одним з нас, ставай поруч з нами!!! Слава Україні!

Приєднуйтесь до обговорення новин у Фейсбуці:  Група УКРАЇНЦІ – ЄДНАЙМОСЯ! Фейсбук. Підтримай Україну! Тисни лайк та поширюй!

Приєднуйтесь до обговорення новин у Фейсбуці: POLITINFO