Локаційна привабливість, безпека та темпи будівництва: що враховувати при інвестиції в українську...

Локаційна привабливість, безпека та темпи будівництва: що враховувати при інвестиції в українську нерухомість

Загрузка...

Стійкість економіки та бізнесу – основний показник життєздатності держави. Для України сьогодні, як ніколи, важлива стабілізація даного сектора, і будівельний ринок у ньому є флагманським. Експерти Міжнародного експертного клубу та рейтингового агентства «ElitExpert», які протягом року аналізують будівельний ринок Одеси, у рамках глобального маркетингового соціологічного дослідження, кажуть, що певні позитивні зрушення в цьому напрямі є.

СТАБІЛІЗУЮТЬСЯ ТЕМПИ БУДІВНИЦТВА

В Одесі це особливо помітно, хоча далеко не всі забудовники регіону поновили активну роботу на своїх об’єктах. І на це є як об’єктивні, так і суб’єктивні причини. Порушена логістика, нестача робочої сили, зростання вартості будматеріалів на 25-30% порівняно з минулим роком, внаслідок втрати власних виробничих потужностей, та й банального ажіотажу навколо окремих будматеріалів, які раптово опинилися в дефіциті.

У цих умовах найкращі темпи будівництва показують компанії «Пространтство», «Гефест» та «Акварель».

Вони є лідерами за цим показником, оскільки зводять малоповерхові об’єкти, або добудовують ті, що на момент початку військових дій в Україні перебували вже на стадії завершення.

Деякі будівельні компанії працюють дуже повільно — воліючи перечекати бурю.

І їх вичікувальна позиція дуже небезпечна: послаблюється виробнича потужність ринку в цілому, губляться податки та робочі місця — при тому загальновідомому факті, що будівництво дає роботу ще трьом десяткам родинних галузей. Якщо за вирішення цієї проблеми не взятися прямо зараз, то її наслідки дуже негативно позначаться на економіці країни.

АДАПТИВНІСТЬ ДО ЗАПИТІВ СПОЖИВАЧІВ ТА ЛОКАЦІЙНА ПРИВАБЛИВІСТЬ

За всіх названих складнощів позитивну динаміку ринку нерухомості в Одесі показує адаптивність забудовників до сьогоднішніх запитів споживача, що виражається у правильній організації житлового простору та безпеки. Не останню роль цьому питанні грає і локація будівельних об’єктів.

Відомо, що, через свою близькість до міської влади, згадані вище компанії «Пространтство» та «Гефест»отримали свого часу найкращі локаційні майданчики в Одесі, і зараз успішно, наскільки це можливо в умовах війни, ведуть там будівельні роботи.

Зокрема компанія «Пространтство» виділяється кількома проектами: ЖК на вул. Радісний, 29, як один із найбільших вільних майданчиків у межах міста; ArcHotel, як єдиний об’єкт на Аркадійській алеї, розташований у місці з високим трафіком; ITOWN на Софіївській, 1 – як проект у центрі міста, що не матиме проблем із пробками, крім того, що знаходиться, по суті, у парковій зоні.

Також привабливими в плані локацій та організації житлового простору є об’єкти компанії «Гефест», які грамотно поєднують у собі комфорт і близькість до моря та підкреслюють курортний стиль Одеси: ЖК «Кімолос», апарт-комплекс «Ітака» та ЖК «Посейдон».

Звичайно, це лише деякі з критеріїв, за якими експертами досліджуються будівельні компанії Одеси в рамках рейтингу стійкості. Але для потенційних покупців нерухомості саме вони мають важливе значення.

Нагадаємо, що в рамках рейтингу вивчаються понад 100 будівельних компаній регіону, які ранжуються експертами також за швидкістю будівництва, вартістю житла, дотриманням термінів здачі об’єктів, історії компаній, надійності забудовників та іншим критеріям.

Як зазначає керівник рейтингового агентства «Elitexpert» Олена Овчиннікова: «Цей рейтинг покликаний допомогти будівельним компаніям регіону наочно побачити свої сильні та слабкі сторони, а також оцінити власну позицію на ринку. Споживачі ж, потенційні покупці житла, завдяки йому зможуть зробити виважений вибір, ґрунтуючись на об’єктивних даних, а не лише на рекламі чи ангажованих відгуках»

Глобальне завдання експертів, які працюють над рейтингом, полягає в тому, щоб визначити, які з будівельних компаній досить впевнено дивляться в майбутнє, доля яких компаній викликає сумніви, а яких забудовників потенційним інвесторам потрібно триматися подалі.

джерело – Олександр Добронравов для Елітексперт

Шановним патріотам і тим, хто бажає підтримати Україну і знати набагато більше ?!!!!

Підтримай українский проект –лайк на сторінку, ставай одним з нас, ставай поруч з нами!!! Слава Україні!

Приєднуйтесь до обговорення новин у Фейсбуці:  Група УКРАЇНЦІ – ЄДНАЙМОСЯ! Фейсбук. Підтримай Україну! Тисни лайк та поширюй!

Приєднуйтесь до обговорення новин у Фейсбуці: POLITINFO