Дрони, генератори, позашляховики та буржуйки: українські воїни отримали потужну допомогу від волонтерів

Дрони, генератори, позашляховики та буржуйки: українські воїни отримали потужну допомогу від волонтерів

Загрузка...

Військові оперативного командування «Південь» отримали чималу партію допомоги від волонтерських організацій. Це безпілотні розвідувальні апарати, позашляховики, в тому числі мобільні «багі», генератори та багато чого іншого.


Броньовані медичні машина на базі МТ-ЛБ, високопрохідні позашляховики, швидкі та стрімкі багі для потреб мобільних вогневих груп, кілька десятків дронів, 40 генераторів, а також смаколики від одеських рестораторів – все це було передано військовослужбовцям оперативного командування «Південь» громадською організацією «Вільні та Вірні», благодійним фондом Родини Зарічанських за підтримки підприємств «Метінвест-СМЦ», «Агро Біо Іноватика», Барською громадою та у співпраці з ремонтними підрозділами командування.

“Не важливо скільки треба докласти зусиль заради результату. Ми всі знаємо мету, яка одна єдина має значення: Перемога. Сьогоднішня передача допомоги доводить те, що ми знаємо з перших днів війни, те, чим ми відрязняємося від нашого ворога: Разом ми всі сила. Ми здатні змінювати хід подій”, – каже голова ГО «Вільні та Вірні» Віталій Герсак.

Щоб зібрати ці кошти, ГО провело міжнародний турнір із змішаних єдиноборств ММА «Незламні захисники» на підтримку ЗСУ і зібрали понад один мільйон гривень – вони пішли на закупку металу для багі, позашляховиків та медичної автівки.

“Коли робиш правильні речі – все вдається легко. Ідея турніру народилася сама по собі. Проте результат нас вразив. Ми навіть не могли мріяти про те, скільки людей приєднається до нас!”, – ділиться голова ГО “Вірні і вільні” в Одеській області Олег Каптур.

Благодійний фонд Зарічанських забезпечив українських героїв різноманітними кулінарними смаколиками, свіжими овочами, а також профінансував придбання комплексів Starlink, які забезпечать воїнів якісним мобільним інтернетом в бойових умовах. А це, в першу чергу, можливість застосування тих самих безпілотників для нищення ворогу.

Крім того, воїни отримали партію так званих «буржуйок», які мають зігрівати їх на передовій, адже погодні умови повільно, але погіршуються, і створення комфортних умовах для тих, хто стримує лютого ворога – одне з головних завдань.

«Важливо, щоб бійці завжди і всюди, де б не доводилось їм виконувати бойові завдання, відчували турботу й підтримку, зв’язок із тими, хто на них чекає, хто в них вірить, пишається ними і молиться за них. Багато хто з військових не був вдома кілька місяців, тому відчути в тому числі на смак, приготовлене з любов’ю і вдячністю – це так душевно і щиро по-людськи. Вельми значуще в умовах жорстокої війни зберегти в собі людяність. Але при тому, ми знаємо силу й підступність ворога, розуміємо потреби фронту, усвідомлюємо наближення зими, отже і допомога підрозділам різноманітна, виважена, актуальна», – зазначив командувач військ оперативного командування «Південь» генерал-майор Андрій Ковальчук.

Слід зазначити, що під час передання допомоги військовим волонтери також не залишилися без знаків уваги – командування ОК «Південь» відзначило їх пам’ятними нагородами.

Шановним патріотам і тим, хто бажає підтримати Україну і знати набагато більше ?!!!!

Підтримай українский проект –лайк на сторінку, ставай одним з нас, ставай поруч з нами!!! Слава Україні!

Приєднуйтесь до обговорення новин у Фейсбуці:  Група УКРАЇНЦІ – ЄДНАЙМОСЯ! Фейсбук. Підтримай Україну! Тисни лайк та поширюй!

Приєднуйтесь до обговорення новин у Фейсбуці: POLITINFO