«Дивись, собачка, яка фігня»…

«Дивись, собачка, яка фігня»…

Загрузка...

Сімейний бізнес – звучить поважно. Ну там династія, спадкові традиції, все таке. Але не так щоб завжди.
Є такий у нас в Одесі сімейний підряд – прокурорські охвіцери Володимир Крещенко, Олександр Чечітко та останього тесть – фермер Олександр Кащук. Здавалося б, в наші дні прокурорські охвіцери і фермер – це два окремих бізнеси, але ніт. Набагато краще, коли вони синтезуються в один. Ну як краще, для них звісно краще, а для обʼєктів їхніх інтересів – не дуже.

Вибачте, зараз буде трохи довга фабула. Однак, без всієї хронології неможливо зібрати до купи цю історію. Про двох прокуроських стартаперів, які започаткували такий собі гарненький бізнесочок на рейдерстві, під гаслом «Да, ми ох@@лі, і шо?»

Отже, ці винахідливі дяді створюють заздалегідь фіктивну компанію, і починають купувати на неї сільськогосподарську продукцію та відвозити її на різні великі термінали, заводи. Фіктивну фірму умовно назвем «Посередник», на прикладі «фіктивної» ТОВ «Рестрой Плюс». Дяді охвіцери і людинка фермер настільки впевнені в своїй безкарності, що в цій схемі часто задіюють вантажні автомобілі ФГ «Олександра», де директором та засновником є та сама людинка фермер Олександр Кащук. Разом з цим, з метою прикриття протиправної діяльності групи переробників/експортерів використовує документи транзитних «фіктивних» підприємств, здійснює закупівлю сільськогосподарської продукції в значних обсягах за готівкові кошти, готівку для закупівлі отримує від представників ряду транзитних підприємств. В своїй противоправній діяльності Олександр Кащук повністю підпорядковується прокурорським охвіцерам Олександру Чечітко та Володимиру Крещенко.
Минає десь півроку співпраці з терміналами та заводами в Одеській області і тоді починається найцікавіше.

В гру вступають підконтрольні прокурорським охвіцерам поліцейські, СБУ, та інші. Все залежить від важливості і рівня. Це дуже зручно, бо ніяких зайвих питань не ставитимуть, а просто сумлінно виконують поставлені старшим товаришем (закреслено) куратором завдання.

Далі все як в кіно.
Визнають фіктивну фірму «Посередник» фіктивною (вибачте за тавтологію, але без неї не так очевидно). Після цього беруть ухвали на проведення обшуку у всіх підприємствах що співпрацювали з компанією «Посередник», купували або перевантажували їх продукцію.
Так, минулого кварталу, старі добрі маски шоу здійснили в декількох компаніях блокування роботи.

За найкращими традиціями, вилучали все, що бачили і байдуже, якщо навіть щось не було вказано в ухвалах. Тим самим заблокували роботу підприємства і стали чекати.
Ну як – чекати, коли до них прийдуть домовлятись, адже кожен день простою підприємств – це прямі збитки в сумі приблизно від 50 – 200 тисяч доларів. Після декількох днів блокування підприємства частіше домовляються про мзду. Після чого підлеглі прокурорських охвіцерів Володимира Крещенка та Олександра Чобітко швиденько вшиваються за обрій.
Чим вам не красота? Чим не ікебана?

Маленька ремарка. В основному ці компанії є великими донатами на потреби ЗСУ. Серед іншого, деякі опікуються питаннями реабілітації поранених, придбання автомобілів та необхідної техніки підрозділам, евакуації жінок та дітей з районів безпосереднього ведення бойових дій, допомоги людям, що втратили домівки в результаті рос агресії.

Пізніше опублікуємо назви компаній, номера автомобілів, ПІП водіїв, дати та назви терміналів на які завозилась сільхоз продукція. Розкриємо схеми закупівлі Олександром Кащуком за безціннок та готівку у місцевих фермерів та продаж на експорт від своєї компанії «посередник», та таких же створених ними компаній «посередників». Так що далі буде цікаво тому залишайтесь на звʼязку.
Але цікавить інше. У нас зараз в Україні відбуваються протести проти непершочергового використання грошей. Багато що на фронті тримається саме на донатах бізнесу. Але от охвіцерам прокуратури якось рівно, головне «білєтікі» продати і грошей в кишені напхати.
Я не знаю, чому так. Може охвіцери прокуратури розраховують, в разі чого, на рятівний чартер.
А може на те, що і в окупаційній прокуратурі для таких кадрів знайдуться вакансії.
Шановне панство, порадьте, може ми щось не так розуміємо в цьому житті?

Автор: Артем Холодов

Шановним патріотам і тим, хто бажає підтримати Україну і знати набагато більше ?!!!!

Підтримай українский проект –лайк на сторінку, ставай одним з нас, ставай поруч з нами!!! Слава Україні!

Приєднуйтесь до обговорення новин у Фейсбуці:  Група УКРАЇНЦІ – ЄДНАЙМОСЯ! Фейсбук. Підтримай Україну! Тисни лайк та поширюй!

Приєднуйтесь до обговорення новин у Фейсбуці: POLITINFO