Єврокомісія розробила план захисту від штамів COVID-19

Єврокомісія розробила план захисту від штамів COVID-19

Загрузка...

Європейська комісія представила в середу пропозиції щодо негайної підготовки Євросоюзу до збільшену загрозу різновидів коронавируса.

“Нашим пріоритетом є забезпечення того, щоб всі європейці якомога швидше отримали доступ до безпечних і ефективним вакцинам проти COVID-19. У той же час швидко з’являються нові варіанти вірусу, і ми повинні адаптувати наші дії ще швидше. Щоб бути на крок попереду, сьогодні ми запускаємо європейського плану гарантування біологічного захисту проти варіантів COVID-19 під назвою HERA (Health Emergency Response Authority) Incubator “, – оголосила на прес-конференції в Брюсселі голова ЄК Урсула фон дер Ляйен.
За її словами, цей план “охоплює науку, промисловість і державні органи і привертає всі доступні ресурси, щоб ми могли відповісти на цей виклик”.

Глава Єврокомісії пояснила у своєму виступі, що план HERA Incubator буде працювати з дослідниками, біотехнологічними компаніями, виробниками і державними органами в ЄС і в усьому світі для виявлення нових варіантів, забезпечення стимулів для розробки нових і адаптованих вакцин, прискорення процесу затвердження цих вакцин і забезпечення збільшення виробничих потужностей.

У матеріалах до відбувся в середу засідання Європейської комісії зазначається, що вжити спеціальних заходів зараз важливо, оскільки продовжують з’являтися нові варіанти коронавируса і виникають проблеми зі збільшенням виробництва вакцин.

План HERA Incubator також послужить для довгострокової готовності ЄС до надзвичайних ситуацій в області охорони здоров’я, розраховують в Брюсселі.

Фон дер Ляйен назвала основні кроки, які будуть зроблені для підвищення готовності до варіантів вірусу, розробки адаптованих вакцин і збільшення їх промислового виробництва.

По-перше, мова йде про те, щоб виявляти, аналізувати і оцінювати варіанти вірусу. Це включає розробку спеціалізованих тестів для нових варіантів, підтримку роботи з секвенування генома в державах-членах при фінансуванні ЄС не менше 75 млн євро, активізацію досліджень і обміну даними за варіантами при фінансуванні в 150 млн євро і інші заходи.

По-друге, передбачається прискорити нормативне твердження адаптованих вакцин, як це вже робиться з вакцинами від грипу на основі моделі щорічної вакцини. Буде адаптуватися нормативна база, наприклад, шляхом зміни нормативної процедури, що дозволить стверджувати адаптовану вакцину з меншим набором додаткових даних, які подаються в Європейське агентство лікарських засобів (EMA).

По-третє, буде нарощуватися виробництво додаткових вакцин для нових варіантів. ЄК пропонує розробити “добровільний спеціальний механізм ліцензування для полегшення передачі технологій”. ЄС сприятиме співпраці між підприємствами.

У Брюсселі також відзначають, що оголошені Єврокомісією заходи будуть здійснюватися в поєднанні з глобальним співробітництвом через Всесвітню організацію охорони здоров’я і глобальними ініціативами по вакцинам.

Ці заходи також підготують грунт для створення дав назву плану Європейського управління готовності до надзвичайних ситуацій в області охорони здоров’я і реагування на них.

Цей орган буде будувати свою роботу на основі висунутих ЄК пропозицій і, як очікується, стане постійною структурою для моделювання ризиків, для глобального спостереження, передачі технологій, виробничих потужностей, а також для досліджень і розробок вакцин і ліків.

Шановним патріотам і тим, хто бажає підтримати Україну і знати набагато більше ?!!!!

Підтримай українский проект –лайк на сторінку, ставай одним з нас, ставай поруч з нами!!! Слава Україні!

Приєднуйтесь до обговорення новин у Фейсбуці:  Група УКРАЇНЦІ – ЄДНАЙМОСЯ! Фейсбук. Підтримай Україну! Тисни лайк та поширюй!

Приєднуйтесь до обговорення новин у Фейсбуці: POLITINFO