Це окупована Україна!! Мільярди генерала податкової: 13 будинків під Києвом, люксові авто,...

Це окупована Україна!! Мільярди генерала податкової: 13 будинків під Києвом, люксові авто, ресторани і “Арена Інтертейнмент”

Загрузка...

Після гучного арешту і засекреченої угоди зі слідством очільник податкової міліції часів Януковича Андрій Головач відбувся “умовним строком” і зберіг численні активи. Про це йдеться в розслідуванні Дар’ї Степанової для програми “Наші гроші з Денисом Бігусом”.

Андрій Головач очолював податкову міліцію з 2010 по 2014 рік. Після Революції Гідності генерал-полковника люстрували. У серпні 2016-го — арештували. У грудні того ж року він уклав таємну угоду з прокурорами, начебто дав цінні свідчення, сплатив (за словами Юрія Луценка) до бюджету 130 млн грн та отримав вирок — 5 років позбавлення волі з іспитовим строком 1 рік. І вже через рік, на початку 2018-го, погасив судимість — за зразкову поведінку.

Генеральна прокуратура звинувачувала колишнього головного податкового міліціонера в участі у махінаціях з відшкодуванням ПДВ на суму у 3 мільярди гривень. На деякий час прокурори арештували майно екс-топ-чиновника та його родичів. Статки Головачів виявилися настільки вражаючими, що прокуратура навіть присвятила їм окремий ролик. У кіно увійшли: 5 люксових автівок і мотоцикл, численні будинки під Києвом у закритому коттеджному містечку, ресторани та елітні бутіки в Києві. Усю цю розкіш у 2016-му слідство оцінило в півмільярда гривень.

У серпні 2016-го генпрокурор Юрій Луценко особисто обіцяв на камери ув’язнення і повну конфіскацію майна Андрія Головача. Але цього не сталося. Після засекреченої угоди зі слідством арешт з майна зняли, а сам Головач на свободі. І, як з’ясували журналісти програми “Наші гроші з Денисом Бігусом”, у нього залишилось навіть більше, ніж показали в ролику прокуратури. Зокрема, частина одного з найпафосніших ТРЦ Києва — “Арени-сіті” — під назвою “Арена Інтертейнмент”.

Там, на 6 тис кв м, розташовані численні розважальні заклади — від авторського пива до стрип-клубів. У 2015-му році в “Арени Інтертейнмент” змінився власник. Забудовник повідомляв, що продав її кіпріоту на ім’я Еллінас Кристодоулос. Він же значиться бенефіціаром компанії “Арена-капітал”, якою керує Людмила Дука. За цими людьми стоїть справжній власник — Андрій Головач — так стверджують його колишні бізнесові партнери.

Зокрема, ресторатор Олег Шейнкер наприкінці 2018-го після корпоративного конфлікту з Головачами прямо назвав розважальний комплекс “Арена Інтертейнмент” власністю екс-податківця.

Це підтверджують і представники Олега Авер’янова, партнера родини Головачів з іншого, аграрного, бізнесу. Зокрема, за даними юриста Авер’янова, одну з його офшорних компаній — “Скайнет маркетінг ЛТД” — переписали на вже згадану Людмилу Дуку в інтересах Головачів. Юрист Віктор Сурник називає Людмилу Дуку підставною особою екс-податківця.

Характерно також, що у 2015-му, після продажу забудовником “Арени Інтертейнмент”, плани по розвитку розважального комплексу коментував не формальний власник-кіпріот, а партнер родини Головача — ресторатор Шейнкер. Наприкінці 2018-го журналісти “Наших грошей з Денисом Бігусом” (Bihus.info) протягом місяця регулярно фіксували чорну Ауді А8 Андрія Головача на паркінгу “Арени”. Машина приїжджає до розважального комплексу по 2-3 рази на тиждень, у будні.

У письмовій відповіді програмі син Андрія Головача Олександр, заперечив стосунок його родини до компанії “Арена-капітал” і комплексу “Арена Інтертейнмент”. Утім відповідь Головача-молодшого ніяк не пояснює, чому машина його батька їздить в “Арену”, як на роботу. І чому у водія цієї машине є спеціальна картка у паркінгу розважального комплексу, щось подібне до абонементу на парковку, що доводить: машина екс-податківця їздить в “Арену” постійно.

Окрім “Арени Інтертейнмент”, в родини екс-податківця лишилося 13 будинків під Києвом у елітному котеджному містечку “Сонячна долина”. З них 11 записані на його свата — дніпровського пенсіонера Валентина Шкільова, ще по одному — на дружину та сина. Приблизна вартість цих нерухомих інвестицій — 15 мільйонів доларів. На свата будинки переписали буквально за два місяці до арешту Головача, причому тоді їх було більше, частину вже продали.

Сервісна компанія, яка обслуговує це містечко, теж записана на свата (він має 85%). У сина Головача залишились досить відомі столичні ресторани — “Водка Гриль” і “Тієсто Гриль”. А на самому екс-правоохоронцю з дружиною — 2 квартири у новобудовах в центрі Києва.

Нагадаємо, за словами генпрокурора, свобода коштувала Андрію Головачу 130 млн грн. Це вартість лише кількох будинків, які переписали на його свата напередодні арешту колишнього топ-податківця.

polygraf.net


Шановним патріотам і тим, хто бажає підтримати Україну і знати набагато більше ?!!!!

Підтримай українский проект –лайк на сторінку, ставай одним з нас, ставай поруч з нами!!! Слава Україні!

Приєднуйтесь до обговорення новин у Фейсбуці:  Група УКРАЇНЦІ – ЄДНАЙМОСЯ! Фейсбук. Підтримай Україну! Тисни лайк та поширюй!

Приєднуйтесь до обговорення новин у Фейсбуці: POLITINFO