ЄС у шоці від заяви Лаврова

ЄС у шоці від заяви Лаврова

Загрузка...

Глава Міністерства закордонних справ Російської Федерації Сергій Лавров заявив, що християни піддаються гонінням в Україні.

Про це глава зовнішньополітичного відомства Росії заявив на заході високого рівня з проблематики захисту християн в Женеві, чим викликав приголомшення серед слухачів, повідомляють Патріоти України з посиланням на іноЗМІ.

“Християни піддаються гонінням не тільки на Близькому Сході. В Україні, де слідом за антиконституційним переворотом була розв’язана братовбивча війна, націонал-радикали взяли курс на нагнітання міжрелігійної ворожнечі. Знищуються православні храми і монастирі, священики і віруючі піддаються залякуванням і знущанням. Тільки на південному сході України десять храмів повністю зруйновані, ще сімдесяти семи завдано серйозної шкоди Три православних священика вбиті. Багато священнослужителів втекли до Росії, рятуючись від погроз з боку екстремістів”, – розповів Лавров європейцям За словами міністра, в західних країнах набирає силу агресивний секуляризм.

“Не можу не згадати про проблеми, які долають християни в ряді західних держав, де вважають неполіткоректним позначати приналежність до християнської релігії і навіть соромляться християнських цінностей, що становлять основу європейської цивілізації”, – сказав Лавров. Глава МЗС РФ закликав міжнародні організації, у тому числі ООН, ЮНЕСКО, Раду Європи, звернути увагу на проблему утисків християн. “Вітаємо діяльність ОБСЄ, де вже відбулися конференції з протидії проблемам ісламофобії та антисемітизму і готується ще одна – з християнофобії Закликаємо підвищити увагу до цих питань з боку ООН, ЮНЕСКО, Ради Європи, у тому числі в рамках Діалогу цивілізацій”, – заявив Лавров.

Відзначимо, що в своєму спічі глава зовнішньополітичного відомства Росії чомусь змовчав про те, що десятки релігійних споруд були зруйновані на Донбасі саме через розв’язаний і всебічно підтримуваний російською владою збройний конфлікт на сході України. Варто нагадати, що і виступ Лаврова на Міжнародній конференції з безпеки в Мюнхені 7 лютого ознаменувалося скандалом: делегати з низки західних країн відреагували на його промову гучними насмішками і вигуками.