Як правильно доглядати одяг, щоб він виглядав як новий

Як правильно доглядати одяг, щоб він виглядав як новий

Загрузка...


Як правильно доглядати одяг, щоб він виглядав як новий

З деякими вбраннями не хочеться розлучатися роками — так добре вони сидять на фігурі та підкреслюють красу власника або тішать неймовірною зручністю. Але навіть найякісніша річ може швидко втратити початкову привабливість, якщо ставитись до неї недбало. Бажаєте, щоб гардероб радував красою? Тоді дотримуйтесь простих правил щодо догляду за одягом різних категорій. 

Корисні лайфхаки та секрети довговічності

Стануть в пригоді такі рекомендації:

 Сортуйте одяг за матеріалом виготовлення. Наприклад, вовняні вироби краще не зберігати на вішалці: це призводить до розтягування натуральних волокон. Лляні та бавовняні сорочки, навпаки, миттєво мнуться і покриваються заломами, якщо скласти їх на полицю шафи.

 Не відкладайте боротьбу із забрудненнями у довгий ящик. Складати кошик для білизни весь тиждень — погана ідея, особливо якщо йдеться про світлі текстильні вироби.

 Використовуйте праски з парою. Саме вони дають змогу розгладжувати складки максимально делікатно, без шкоди для тканини. Можна замовити праску в Алло, де представлено великий вибір моделей за вигідною вартістю.

Вивчіть ярлик перед початком носіння. Виробники всебічно тестують наряди, що випускаються, і обовʼязково зазначають рекомендації щодо догляду за ними: максимальну температуру прання, відповідні режими, допустимість віджиму і прасування.

Використовуйте спеціальну доглядову косметику. До стандартного порошку варто додавати кондиціонер або ополіскувач, який створює на поверхні текстильних виробів захисну плівку, зменшує тертя, сприяє пом;якшенню волокон та захисту кольору. Якщо хутряна річ вирушає до шафи на довгий час, можна обробити її засобом від молі.

 Не забувайте про чохли. Щоб на одяг менше осідав пил, використовуйте спеціальні накидки з тканини — наприклад, для ділових костюмів або вечірніх суконь.

 Спідню білизну стирайте у спеціальних мішках. По-перше, це гігієнічно, по-друге — запобігає пошкодженню делікатних тканин, прямому контакту зі стінками барабана та втраті кісточок з ліфа, що трапляється часто.

 Не нехтуйте роздільним пранням. Мало відокремити біле від чорного: важливо враховувати також наявність малюнків та принтів на різних речах, які можуть злиняти та пофарбувати «сусідів». За можливості кольорові речі теж варто сортувати за відтінками, особливо якщо вони нові та можуть поводитися непередбачувано після контакту з водою і пральним порошком.

Що ще важливо

Варто носити одяг дбайливо. Порада проста, але найефективніша: заздалегідь продумайте розпорядок дня перед виходом з дому, щоб не опинитися у шовковому сарафані на вуличному пікніку чи у білосніжній футболці — на промисловому виробництві. Приділяйте особливу увагу рукавам і комірам виробів, які забруднюються швидше за інші місця.

Шановним патріотам і тим, хто бажає підтримати Україну і знати набагато більше ?!!!!

Приєднуйтесь до обговорення новин у Фейсбуці:  Група УКРАЇНЦІ – ЄДНАЙМОСЯ! Фейсбук. Підтримай Україну! Тисни лайк та поширюй!

Підтримай українский проект –лайк на сторінку, ставай одним з нас, ставай поруч з нами!!! Слава Україні!

Приєднуйтесь до обговорення новин у Фейсбуці: POLITINFO