Завод Allseeds в Південному простоює третій день через обшуки БЕБ та СБУ...

Завод Allseeds в Південному простоює третій день через обшуки БЕБ та СБУ — виконавчий директор компанії

Загрузка...

Представники Бюро економічної безпеки (БЕБ) разом з СБУ проводять обшуки на олійно-екстракційному  заводі та терміналі Allseeds у порту Південний. Причина обшуків — перевірка даних контрагентів, з якими, начебто, працювала компанія.

Про це Latifundist.com стало відомо від фермерів, які постачають сировину на завод. 

Вони бояться вивантажувати свою продукцію і розвертають транспорт, бо силовики погрожують заблокувати роботу підприємства та арештувати активи.

Ми звернулися за коментарями до компанії і там нам підтвердили, що два дні тому на завод прийшли БЕБ та СБУ з ухвалою на проведення огляду об’єктів з можливістю вилучення документів на паперових та електронних носіях, які містять реквізити ряду підприємств.

«Крім того, що в ухвалі вказано невірну адресу, так вони ще й зайшли на територію заводу силовим шляхом до пред’явлення та надання копії ухвали. Тобто з порушенням порядку, передбаченого Кримінальним процесуальним кодексом України, оскільки відповідно до КПК слідчі дії (огляд) можуть проводитися тільки після пред’явлення ухвали та надання її копії», — коментує виконавчий директор Allseeds Євгеній Охріменко.

Після ознайомлення з ухвалою Allseeds почала працювати з детективами. Виявилося, що з підприємствами, які вказані в ухвалі, Allseeds не мало взаємовідносин, сировина від таких підприємств на завод не надходила, продукція таким підприємствам не відвантажувалася. Тоді слідчі попросили надати документи про надходження сировини (ТТН) і вже звідти почали вибирати підприємства, які взагалі не мають ніякого відношення до тих, які передбачені ухвалою.

«На наші зауваження нам відповіли, що вони мають на це повне право. Тобто у нас збираються вилучити документи, які не мають абсолютно ніякого відношення до контрагентів, вказаних в ухвалі. Зараз вони здійснюють огляд приміщень і вилучають ноутбуки та жорсткі диски», — говорить Євгеній Охріменко.

Він також додав, що навіть за таких умов Allseeds була готова співпрацювати з детективами, однак оскільки Allseeds не має права розголошувати конфіденційні інформацію та дані та діє виключно в правовому полі, то попросила детективів надати офіційний запит, на який готова негайно надати офіційно відповідь. Однак, детективи пропозицію Allseeds відхилили та в категоричній формі відмовилися надавати будь-які запити.

За словами Євгенія Охріменко, зараз спілкування відбувається в конфліктному форматі. Силовики поводять себе свавільно на території підприємства. Потужності заводу та терміналу третій день простоюють, так як працівники не можуть працювати в умовах, коли здійснюються слідчі дії.

Детективи БЕБ заборонили виїзд будь-якого транспорту з території підприємства та відвантаження продукції, що повністю заблокувало роботу підприємства.

«У нас, з однієї сторони, просять підприємства працювати, піднімати економіку, сплачувати податки у бюджет, а з іншого — правоохоронні органи дозволяють собі виходити за межі своїх повноважень. Зараз ми не можемо зрозуміти, чому відбувається ця ситуація, адже ми працюємо в рамках правового поля. Ми надали всі документи, які підтверджують, що не працювали з контрагентами, визначеними в ухвалі. Нам здається, що силовики просто шукали привід, щоб проводити слідчі дії і в їх рамках перешкоджати роботі підприємства», — резюмує Євгеній Охріменко.

Джероло – https://latifundist.com/novosti/62612-zavod-allseeds-v-pivdennomu-prostoyuye-tretij-den-cherez-obshuki-beb-ta-sbu–vikonavchij-direktor-kompaniyi

Шановним патріотам і тим, хто бажає підтримати Україну і знати набагато більше ?!!!!

Підтримай українский проект –лайк на сторінку, ставай одним з нас, ставай поруч з нами!!! Слава Україні!

Приєднуйтесь до обговорення новин у Фейсбуці:  Група УКРАЇНЦІ – ЄДНАЙМОСЯ! Фейсбук. Підтримай Україну! Тисни лайк та поширюй!

Приєднуйтесь до обговорення новин у Фейсбуці: POLITINFO