Вибираємо електрочайник: важливі критерії

Вибираємо електрочайник: важливі критерії

Загрузка...

Якщо ви — любитель гарячого чаю й насолоджуєтеся ним регулярно, саме час придбати хороший електричний чайник. Важливо, щоб він відповідав всім заявленим вимогам. На які характеристики варто дивитись, перш ніж визначитись з моделлю, розповімо в нашій статті.

Матеріал виготовлення

На ринку представлені чотири типи електричних чайників.

 Пластикові. Вважаються найдоступнішими, водночас запропоновані в максимальному різномаїтті дизайнерських та кольорових рішень.

 Скляні. Найекологічніші, органічно вписуються в будь-який інтер'єр. Дозволяють спостерігати за процесом закипання.

 Металеві. Міцні, але здатні сильно нагріватися, в результаті чого не виключені опіки. До того ж на металевій поверхні можуть залишатися відбитки пальців.

 Керамічні. Найдорожчі, екологічно чисті, добре тримають тепло. Але тендітні під час сильного точкового удару: слід пам’ятати про це, якщо хочете купити електрочайник у Харкові такого типу.

Тип нагрівального елемента

Це може бути відкритий та закритий ТЕН. У першому випадку він трохи підіймається над дном колби, внаслідок чого мінімальний залитий об'єм води може бути трохи більшим, ніж потрібно на одну чашку.

Закритий нагрівальний елемент знаходиться під металевим диском, який розташований на рівні з дном ​​чайника. Тому можна заливати мінімум 150 мл води.

Необхідний обсяг

Від обсягу колби залежить кількість витраченої електроенергії. Тому купувати надто місткий електричний чайник на сім’ю з двох людей немає сенсу. Буде достатньо ємності на 1 л. Відповідно, якщо в будинку мешкає більше трьох осіб, краще вибирати електричний чайник об’ємом 2-3 л.

Потужність

Чим більша потужність електричного чайника, тим швидше закипає в ньому вода. Оптимальний показник пристрою об'ємом 2 л — 1500–1700 Вт.

Додаткові зручні функції

Слід звертати увагу й на сучасні опції, якими оснащені прилади. Різноманітні електрочайники, які можна знайти в асортименті магазину Алло в Харкові, оснащені додатковими функціями. Найпопулярніші з них:

 світловий сигнал увімкнення та відключення;

 вбудовані фільтри, що захищають внутрішні стінки колби від утворення накипу;

 блокування кришки за умови увімкнення режиму, що захищає від випадкових опіків;

 функція підтримки температури, яка особливо зручна для любителів часто пити чай;

 можливість дистанційного керування електричним чайником зі смартфона.

Як доглядати за електричним чайником

Щоб придбаний прилад прослужив максимально довго, уникайте прямого контакту підставки та вилки з водою. Вони завжди мають бути лише сухими. Періодично обробляйте колбу засобами від накипу. Найдоступніший з них — лимонна кислота. Достатньо влити в чайник повний об'єм води, всипати в неї один пакетик і прокип'ятити воду.

У разі забруднень на корпусі зовні відразу забирайте їх. Не дозволяйте харчовим плямам засихати.

Порада: для електричного чайника підберіть зручне місце. Бажано таке, де під час закипання пара з носика не шкодитиме витяжці або кухонним меблям.

Шановним патріотам і тим, хто бажає підтримати Україну і знати набагато більше ?!!!!

Підтримай українский проект –лайк на сторінку, ставай одним з нас, ставай поруч з нами!!! Слава Україні!

Приєднуйтесь до обговорення новин у Фейсбуці:  Група УКРАЇНЦІ – ЄДНАЙМОСЯ! Фейсбук. Підтримай Україну! Тисни лайк та поширюй!

Приєднуйтесь до обговорення новин у Фейсбуці: POLITINFO